Waste-reductie en procesoptimalisatie door het per stuk etiketteren van groenten en fruit

Nature’s Pride heeft in samenwerking met Bizerba Nederland een enorme stap gezet ten aanzien van het reduceren van waste. Door installatie van een LDI20 PAC8, een labeldispenser van Bizerba - met klantspecifieke aanpassingen - heeft Nature’s Pride de absolute primeur voor deze oplossing in heel Europa.

Waste-reductie
Als leverancier van 230 unieke groenten- en fruitsoorten uit 59 landen is een efficiënt en optimaal bedrijfsproces een absolute voorwaarde. Naast een continue zorg voor kwaliteit stelt Nature’s Pride zich ten doel zo duurzaam mogelijk te werken. Een oplossing, die het mogelijk maakt om per productiebadge het exact aantal benodigde etiketten in te regelen, vermindert aanzienlijk het afval van te veel geproduceerde etiketten en restmaterialen.

Ergonomie
Waar in het verleden handmatig de etiketten aangebracht werden, is de automatisering van dit proces een aanzienlijke efficiencyslag gebleken voor Nature’s Pride. De aansturing van de machine gaat dankzij het eenvoudig te bedienen scherm soepel en uiterst makkelijk. Als er in ploegen gewerkt wordt, zijn er geen uitgebreide instructies nodig om bedieningsinstellingen over te dragen aan een volgende ploeg.

De modulaire constructie van de LDI PAC8 biedt een hoge mate aan flexibiliteit, waardoor verschillende verpakkingsformaten, verpakkings- en etiketgroottes verwerkt kunnen worden. Zo kan slechts één etikettendispenser verschillende etiketformaten verwerken. Daarnaast zijn alle applicatoren voorzien van een printer, welke een barcode en/of batchnummer kunnen printen. Het systeem is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Door de optische sensoren wordt het etiket automatisch gepositioneerd, evenals de dispensers zelf. De groenten en fruit kunnen in vaste charges zonder verpakking, geëtiketteerd worden. Kortom: zo kunnen mango’s of avocado’s (maar ook andere fruitsoorten) per stuk van een stickertje worden voorzien.

Elke applicator wordt apart aangestuurd en kan afhankelijk van de producten automatisch gepositioneerd worden. Er kunnen tot wel 200 verschillende programma’s worden opgeslagen en verwerkt die rekening houden met de verschillende posities van het product in de doos. Het dragerpapier wordt versnipperd en in een bak verzameld, waardoor de hoeveelheid papierafval tot een minimum wordt beperkt.

Gebruiksgemak
Het complete systeem wordt aangestuurd door een PC met touchscreen. Maximaal 8 etikettendispensers, met eventuele reservedispensers om stilstand te voorkomen, kunnen centraal worden aangestuurd en bediend. De bediening is eenvoudig en intuïtief met een datatransfer via USB en een open interface naar de bovenliggende systemen via Ethernet.

Nieuwe standaard in labeling van groenten en fruit
Met de LDI20 PAC8 zet Bizerba absoluut een nieuwe standaard binnen de AGF-sector in de etikettering per stuk van groenten en fruit. Het van oorsprong Duitse bedrijf biedt sinds 1866 oplossingen op het gebied van wegen, snijden en etiketteren. Aangevuld met slimme softwareoplossingen, die bedrijven helpen hun processen te optimaliseren, waste te reduceren en recalls te voorkomen.
Deze oplossing bij Nature’s Pride is hiervan een perfect voorbeeld. De labeldispenser etiketteert groenten en fruit per stuk, volautomatisch. Daarnaast is deze procesoptimalisatie een enorme efficiencyslag en reduceert de etiketteeroplossing waste. Afval en restmateriaal wordt tot een minimum beperkt met een optimaal gebruiksgemak voor de bedieners van het display. Verder lezen? https://www.bizerba.com/nl_nl/branches/agf/agf.

Voor meer informatie
Bizerba Nederland BV
Paul te Velthuis
Het Lentfert 38
7547 SR Enschede
M +31 6 42288878
Paul.TeVelthuis@bizerba.com
www.bizerba.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.