Herlancering: 'Schelpje' wordt 'OLAF'

"Een bier met impact en een verhaal"

Tholen - Achter het nieuwe bier van de Belgische brouwerij Jessenhofke zit een speciaal verhaal. Het OLAF-biertje werd op 21 juni in Oostende gelanceerd in taverne Monroe. "OLAF is een bier met impact en een verhaal. Een verhaal van een bezieler, een bevlogen man die zijn leven lang voor iedereen en alles klaarstond. Olaf was steeds een grote steun in alle activiteiten die werden gehouden in het kader van LETS, de ruileconomie", vertelt Gert Jordens van de in Hasselt gevestigde brouwerij.

Hij vervolgt: "Op 3 november 2017 namen we afscheid van deze man. Graag willen we meegeven dat een deel van de opbrengsten van het OLAF-biertje gedoneerd zullen worden aan een goed doel in de strijd tegen kanker. Olaf heeft hard gevochten, maar uiteindelijk de strijd verloren. We hadden maar even de tijd, maar samen met Sabien en Olaf bedachten we een plan, een plan om zijn leven en zijn missie te vieren."

Eric Stuckmann maakte deze sfeerfoto's van de herlancering. 

Om precies te zijn, is gekozen voor de herlancering van het al bestaande biertje 'het Schelpje' van Jessenhofke onder de naam OLAF. Het gaat om een blonde tripel met een alcoholpercentage van 9%.



Ingrediënten: water, gerstemout*, tarwemout*, munich*, hop Pilgrims*, goldings*, challenger*, ongeraffineerde rietsuiker*, Lallemand Abbaye gist
*van biologisch gecertificeerde oorsprong

Voor meer informatie:

Gert Jordens
Biologische brouwerij Jessenhofke
Simpernelstraat 17
B-3511 Hasselt
+32 11255699
gert@jessenhofke.be  
www.jessenhofke.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.