Holland Pharma bestaat 50 jaar

Op 1 juli was het 50 jaar geleden dat de heer E. Berendsen de basis legde voor het huidige Holland Pharma. Berendsen was destijds actief als praktiserend homeopaat in het Gelderse Lochem. Hij werd benaderd om natuurgeneesmiddelen te gaan importeren en verkopen die in Nederland veel werden toegepast, maar moeilijk verkrijgbaar waren. Hij richtte onder naam Holland Pharma op 1 juli 1970 zijn eigen familieonderneming op en ging hiermee aan de slag.

Villa de Luchte is het pand waar Holland Pharma tot 2000 gevestigd is geweest. 

Eerst zeer kleinschalig, als het ware op de keukentafel, begon hij met in-en verkoop van een eigen assortiment geneesmiddelen op plantaardige en aromatische basis, met productlijnen uit Zwitserland, Duitsland en Engeland. Geleidelijk aan namen de activiteiten toe en groeide het kleine familiebedrijf uit tot een echt handelshuis. In de afgelopen 50 jaar heeft Holland Pharma zich ontwikkeld tot de groothandel zoals we die vandaag de dag kennen.

In 2000 is Holland Pharma verhuisd naar het huidige pand in Borculo.

De geplande jubileumbeurs ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan, werd door de coronacrisis doorgeschoven naar 2021.

Bron: LinkedIn

Voor meer informatie: www.hollandpharma.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven