Agri Bio-Solutions nu dealer van Diamond Harrow

Machines voor eigenwijze boeren

Tholen - Agri Bio-Solutions is nu dealer van de Diamond Harrow voor de Benelux. "Ik heb zelf contact met Kelly Tillage System Europe gezocht, omdat ik de Diamond Harrow goed in ons aanbod vond passen. We waren er snel uit en op zaterdag 27 juni is onze samenwerking officieel van start gegaan. Dit is alweer een bijzondere machine. Geschikt voor onder andere grondbewerking, stoppelbewerking, onkruidbestrijding, groenbemester verkleining en zaaibed bereiding. Hoge kwaliteit, hoge capaciteit, en brandstofefficiënt", vertelt Martin Heerema.

Agro Bio-Solutions focust zich op machines met specifieke eigenschappen, de uniek zijn in de moderne landbouwmechanisatie. De machines zijn met name erg geschikt voor de biologische landbouw.

Martin geeft aan dat de Diamond Harrow, die zijn naam te danken heeft aan de vorm van de machine, bedacht is door een Australische akkerbouwer. Een bedrijf in Duitsland produceert de machine. "Het is een mooie aanwinst, naast de CombCut, Kvick-Finn en de Bionalan uit Frankrijk. Het zijn allemaal vreemde eenden in de bijt, bijzondere machines. Dit past bij Agri Bio-Solutions. Het vraagt veel tijd en kost de nodige moeite om deze machines aan de man te brengen. Ik laat ze graag zien in de hoop dat men ze wil uit gaan proberen. Dit vergt vaak een lange adem, maar ik vind het de moeite meer dan waard. Met de CombCut ben ik bijvoorbeeld in 2014 begonnen en deze machine heeft inmiddels echt voet aan de grond gekregen."

Hij richt zich naar eigen zeggen vooral op 'eigenwijze boeren die op zoek zijn naar nieuwe oplossingen'. "De Diamond Harrow is ideaal nu er steeds meer droge periodes zijn. Door de grond zo min mogelijk te bewerken, houdt de bodem het vocht beter vast. Ik merk dat niet alleen de biologische boeren zich bewust zijn van het bodemleven, ook in de gangbare landbouw zijn ze hier steeds meer mee bezig."

De Diamond Harrow is ook geschikt voor het verwerken van maïs stoppel met onderzaai, vertelt Martin: "Dit is een hot item. Onderzaai vraagt extra tijd en energie, vooral om het gras kwijt te raken. De Diamond Harrow kan hierbij goed van pas komen. Ook is het een veel gebruikt wapen tegen de maïsstengelboorder."

Bekijk hieronder twee filmpjes met de Diamond Harrow: 

Voor meer informatie:

Martin Heerema
Agri Bio-Solutions
Tuindorpweg 38
9753 JD Haren
06 25552262
heerema@agri-service.nl  
www.agribiosolutions.eu  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.