Marian Blom herkozen als bestuurslid

Jan Plagge herkozen als voorzitter IFOAM Organics EU

De leden van IFOAM Organics Europe hebben tijdens de tiende Algemene Vergadering een nieuw bestuur gekozen. Tijdens deze vergadering is Jan Plagge herkozen als voorzitter. Hij is de voorzitter van Bioland e.V. (Duitsland en Noord-Italië) en heeft vele jaren ervaring in de ontwikkeling van de biologische sector. Hij heeft een achtergrond als biologische boer en adviseur voor biologische bedrijven.

Na zijn herkiezing zei Jan Plagge: “Ik ben vereerd dat ik herkozen ben tot voorzitter van de Europese biologische beweging op een moment dat de Europese Unie zichzelf het doel heeft gesteld om tegen 2030 25% biologische grond te verbouwen op basis van een ambitieuze 'boer tot bord'-strategie, waarbij de biologische sector centraal staat in de overgang naar duurzame en eerlijke voedselsystemen. Dit is een duidelijke erkenning van de voordelen die biologische voeding en het biologische voedselsysteem hebben voor de gemeenschap en onze planeet. Maar er moet nog veel meer gedaan worden en we hebben geen tijd te verliezen om het Europese voedselsysteem en de landbouw sterker te maken. IFOAM Organics Europe verwacht dan ook dat het Duitse voorzitterschap zal leiden tot een ambitieus standpunt van de Raad over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), zodat het beleid boeren en de samenleving een duidelijk perspectief biedt over hoe het zal bijdragen aan collectieve goederen.”

Naamswijziging
De herkozen voorzitter voegde toe: “Ik kondig daarnaast met trots de naamswijziging van IFOAM EU aan. Vanaf dit moment gaan we verder als IFOAM Organics Europe. Ik denk dat deze naam beter weerspiegeld wie we zijn. Onze geüpdatete logo en nieuwe website versterken ons nieuwe imago.”

Jan Plagge (Foto: Sonja Herpich/Bioland) en Marian Blom. (Foto: Bionext)

Marian Blom, die herkozen is als vice-voorzitter en actief is als kennis- en innovatieprojectleider bij Bionext (Nederland), liet weten: “De acties van alle spelers binnen de toeleveringsketen zijn essentieel om een eerlijk en duurzaam voedselsysteem op te zetten. We gaan samenwerken met biologische boeren, verwerkers, retailers, certificeerders, onderzoekers en consumenten om de bijdrage van biologische voeding en de biologische landbouw om een duurzaam Europe te creëren te vergroten. Ik ben er trots op dat IFOAM Organics Europe hen allemaal vertegenwoordigd, en ervoor zorgt dat de biologische beweging met één verenigde stem spreekt in Brussel. Ons nieuwe merk is duidelijker, en laat beter zien hoe we zijn verbonden aan IFOAM Organics International, de wereldwijde overkoepelende organisatie voor biologische voeding en landbouw."

Dora Drexler, de nieuw gekozen vice-voorzitter en directeur van ÖMKI, het Hongaarse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw, voegde toe: "Om de doelstellingen van de strategieën ‘van boer tot bord’ en biodiversiteit’ te bereiken, is het belangrijk om de onderzoeksinspanningen van de EU op het gebied van agro-ecologie te versterken, de kennisuitwisseling te vergroten en ervoor te zorgen dat boeren toegang krijgen tot technisch advies over hoe zij hun werkwijzes kunnen verbeteren."

Voor meer informatie: www.ifoam.bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.