"Geeft boeren en families in Maleisië een toekomst"

Paddy straw trays van Bio4Pack en Free the Seed genomineerd voor Packaging Award 2020

Vandaag ontving Bio4Pack het bericht dat ze met de paddy straw trays genomineerd zijn voor de Packaging Award 2020 in de categorie 'Duurzaamheid'. "Natuurlijk hadden we hier op gehoopt en stiekem ook een beetje op gerekend, maar het is altijd goed een bevestiging te krijgen dat de professionals in het vak zien wat de toegevoegde waarde van de paddy straw trays is", vertelt Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack.

En zij zijn niet de enige, meent hij: "De paddy straw trays zijn een groot succes aan het worden. Veel ondernemingen zien de grote voordelen van de verpakking: paddy straw trays worden vervaardigd van het afval van rijstplantages waardoor afval verandert in grondstof, zijn thuis- en industrieel composteerbaar conform EN 13432, weg te werpen bij het oud papier, hebben prima producteigenschappen en zijn net zo makkelijk te verwerken als traditionele verpakkingen, maar misschien wel het allermooiste: de paddy straw trays geven (kleine) boeren en families in Maleisië een toekomst. De ontwikkeling van paddy straw trays heeft werkgelegenheid gecreëerd, is goed voor de luchtkwaliteit omdat rijstafval nu niet meer wordt verbrand en zorgt ervoor dat er vele miljoenen liters water bespaard worden. Niet voor niets hebben de paddy straw trays het zilveren cradle-to-cradle certificaat gekregen."

De Packaging Awards 2020 worden op donderdag 11 februari 2021 uitgereikt. "We kunnen bijna niet wachten tot het zover is. We zetten de champagne vast koud…"

Voor meer informatie: info@bio4pack.com en www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven