ProBand V-banderolleermachine

"De vraag was zo groot dat er bijna een tekort aan aanbod was"

De Proband V-banderolleermachine van het Duitse project Service & Produktion was een van de hoogtepunten op de Fruit Logistica van dit jaar. Niet voor niets werd de machine met het snelwisselframe genomineerd voor de Innovation Award. We spraken met André Vois over de grote respons tijdens de beurs en de huidige marketing van de machine in tijden van Corona.

In de eerste weken na de beurs ontving het hoofdkantoor van project Service & Produktion meer dan 300 aanvragen uit tal van landen. "De reactie op onze aanwezigheid in Berlijn en in Neurenberg op BioFach was zonder twijfel verbluffend. De vraag was zo groot dat we bijna niet op schema zaten met de productie en in sommige gevallen waren er knelpunten bij de levering," aldus Vois.

Kevin Kopytziok presenteert de Proband V 1000 op de Fruit Logistica 2020. project Service & Produktion levert niet alleen de banderolleermachine, maar ook banderolleermateriaal, zoals de papierband Progreen met minder dan 5% kunststof. Verdere voordelen zijn: één frame voor alle bandbreedtes van 25-60mm, het lassen van verschillende banddiktes en -breedtes door middel van ultrasoon lassen.

Grotere vraag naar automatisering door personeelstekort
"Het milieuvriendelijke verpakkingsconcept wordt bijzonder goed ontvangen in de biologische sector. We zien echter een groot potentieel op alle gebieden van de levensmiddelenhandel. In principe kan ons systeem worden gebruikt om bijna alle soorten groenten en fruit snel en efficiënt te banderolleren, of het nu gaat om courgettes, bananen, selderij of paprika's." Ondertussen heeft het bedrijf ook exclusieve contractpartners gevonden in Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland, die het bedrijf zullen vertegenwoordigen op de lokale markt.

Vóór de uitbraak van het coronavirus was het verminderen van plastic en de ontwikkeling van milieuvriendelijke productverpakkingen waarschijnlijk de belangrijkste kwestie in de voedingsindustrie. Sindsdien is de discussie overschaduwd door de pandemie. "Maar de crisis heeft ook een positief effect gehad op de marketing van de machine in de praktijk," merkt Vois op. "Door het coronavirus kampen grote producenten en verpakkers met een acuut tekort aan personeel, wat heeft geleid tot een overeenkomstige vraag naar sterk geautomatiseerde systemen. Onze oplossing sluit naadloos aan bij deze trend."

Het machineconcept heeft zich over de landsgrenzen heen kunnen vestigen en wordt bijvoorbeeld ook in Spanje goed ontvangen. Naast verse groenten- en fruitproducten winnen ook de omzetstempels in de conveniencemarkt snel aan belang.

Proband V 1000
Op de Fruit Logistica van dit jaar stond vooral het model Proband V 1000 in de schijnwerpers. Inmiddels is het proces verder getest en geoptimaliseerd. "We hebben de snelheid van de machine aanzienlijk kunnen verhogen. Afhankelijk van de toepassing en het product kan de machine tot 24 cycli/minuut bereiken."

Bovendien kan de machine dankzij het snelwisselframe flexibel worden uitgerust met verschillende bogen (ronde bogen, vierkante bogen). "Een ander uniek kenmerk van onze machine is dat het display alleen universele symbolen in kleur toont. Dit betekent dat ook buitenlandse seizoenarbeiders de machine kunnen bedienen zonder de taal te hoeven veranderen. Tegen het einde van het jaar zijn we van plan om meer nieuws op de markt te brengen."

ExpoSE Karlsruhe
Zelfs de ongunstige omstandigheden van de coronapandemie waren geen probleem voor het bedrijf. Zo waren er steeds aanvragen voor demonstraties. Uiteraard werd er veel belang gehecht aan de afstandsregels en het naleven van de hygiënemaatregelen. Volgens Vois heeft dit vrij goed gewerkt. "Tijdens de crisis hebben we onze machine ook actief gepromoot op YouTube en andere sociale media. En op de volgende expoSE in Karlsruhe op 18 en 19 november a.s. zijn we weer present," besluit Vois.

Voor meer informatie:
Andre Vois
project Service & Productie GmbH
Im Hammereisen 42
D-47559 Kranenburg
Duitsland
+49 2826 9145-0
A.Vois@project-sp.de
www.project-sp.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven