Vanaf week 30 bij OTC Organics verkrijgbaar

Biologische Zuid-Afrikaanse easypeeler variëteit Nova onderweg naar Nederland

Over enkele weken trapt OTC Organics het soft citrus seizoen af met de easypeeler variëteit Nova van haar vaste teler SOGA Organic uit Zuid-Afrika. De vruchten zijn al geoogst en verpakt en worden half juli in het warehouse in Poeldijk verwacht. Niet eerder heeft OTC Organics, distributeur van biologische groenten en fruit, deze variëteit in het assortiment gehad en de medewerkers kijken er dan ook erg naar uit om het fruit te ontvangen.

SOGA Organic
Marius Jürgens, teler sinds 2002 en Productie Directeur bij SOGA Organic, teelt deze variëteit voor OTC Organics. In 2005 richtte hij samen met 3 andere biologische citrusboeren SOGA op: Sundays Organic Growers Association. Zij telen allen biologisch citrus op hun eigen boerderij langs de vruchtbare Sundays River Valley in Zuid-Afrika. Op het gebied van onderzoek, verpakking, logistiek en marketing werken ze nauw samen om hun klanten over de hele wereld te voorzien van biologisch citrus.

Marius heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan: "Zolang ik me kan herinneren, maakt duurzaamheid deel uit van mij. Mijn overgrootvader en zijn vader begonnen net buiten Kirkwood met het telen van citrus. Ze hadden geen pesticiden of kunstmest. Ze plukten citrus, verpakten het in houten kisten en stuurden het met de trein naar Port Elizabeth en op een stoomschip naar Europa. Het fruit arriveerde nog steeds in een goede staat in het buitenland. Nu probeer ik in hun voetsporen te treden. Ik wil op een natuurlijke manier sterk, gezond fruit produceren. De bodem zó gebruiken, dat mijn kinderen en hun kinderen hier ook ooit kunnen telen. Bij biologische landbouw draait alles om duurzaamheid", aldus Marius.

Nova variëteit
De Nova staat ook wel bekend als een Clemenvilla mandarijn, waardoor het familie is van de Nadorcott. De smaak en kleur van de Nova is erg goed en staat dichter bij een Nadorcott dan een Clementine. Na Nova verwacht OTC Organics Nadorcotts van hun teler Groenheuwel en later SRCC (Sundays River Citrus Company). De vruchten zijn verpakt in 15 kg dozen, maar kunnen naar wens worden omgepakt. Hierbij maakt OTC Organics gebruik van hun nieuwste aanwinst: een biologische verpakkingslijn die sinds eind mei operationeel is.

Voor meer informatie:

Bart van der Vliet
Sales & Marketing Manager
sales@otcorganics.com 
www.otcorganics.nl 

Cornelis Ernst
Purchase Manager
cornelisernst@otcorganics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.