Heleen Klinkert start platform Nieuw Groen

Groene initiatieven steunen en CO2 compenseren

Op 9 juni heeft Heleen Klinkert haar nieuwe online platform Nieuw Groen geregistreerd bij de KvK en is nu volop bezig met de voorbereiding van de lancering van het platform. Via Nieuw Groen kan men CO2-uitstoot compenseren door groene initiatieven in de buurt te steunen, zoals het aanplanten van notenboomgaarden of de aanleg van een stadspark. 

Heleen startte dit initiatief toen ze een groeiende groep van betrokken burgers en ondernemers zag ontstaan, die hun CO2-uitstoot op een transparante manier wil compenseren. Daarnaast signaleerde ze dat groene initiatieven, waarbij bomen en planten worden aangeplant, behoefte hebben aan financiering in de opstartfase, bijvoorbeeld voor de aankoop van plantgoed. Bomen en planten leggen, via het natuurlijke proces van fotosynthese, CO2 uit de atmosfeer vast in hun bladeren, stam en wortels. Zo dragen groene initiatieven bij aan de oplossing van de klimaatcrisis.

Heleen wil deze twee behoeftes bij elkaar brengen op lokaal en regionaal niveau via het online platform van Nieuw Groen. "Woon je in Amersfoort en wil je je CO2 lokaal compenseren? Dan kun je binnenkort op www.nieuw-groen.nl kijken welke groene initiatieven bij jou in de buurt dit kunnen realiseren. Vervolgens kun je een sponsorbedrag, gekoppeld aan de hoeveelheid CO2 die je wilt compenseren, overmaken naar het groene initiatief van jouw keuze en kun je zo bijdragen aan bijvoorbeeld de aanleg van een nieuw stadspark in Amersfoort of de aanleg van een Voedselbos in de regio."

Heleen Klinkert is opgeleid als dierenarts (Utrecht Universiteit) en ingenieur in de Dierwetenschappen (Wageningen Universiteit) en werkte de afgelopen 10 jaar als projectleider bij Bionext. Hier werkte ze samen met biologische ondernemers aan duurzame voedselproductie en was ze verantwoordelijk voor de thema’s klimaat, biodiversiteit en bodem.

Het online platform van Nieuw Groen gaat begin september echt live, maar je kunt je nu al inschrijven als sponsor en aanmelden voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie: www.nieuw-groen.nl

Bron: Happy Planet Professionals


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven