"Een ding ontbrak nog op mijn CV: een eigen slagerij"

Uitbener bij een kalverslachterij, afdelingsmanager bij de Makro of slager op Aruba… door alle verschillende werkzaamheden groeide de liefde voor het slagersvak bij Romano Kollau. "Een ding ontbrak nog op mijn CV: een eigen slagerij. Tot afgelopen maand." Op 9 juni opende hij de deuren van zijn eigen winkel in Den Haag: Biologisch Vleesch Atelier “De Groene Weg” by Romano. 

"Onze winkel is zeker geen doorsnee slagerij", vertelt hij in een blog. "Ik wil dat het echt wat uitstraalt. We werken veel met grote stukken vlees. Zo zie je bij ons de Amerikaanse cuts voorbij komen. Daarnaast hebben we alles anders ingedeeld dan je misschien gewend bent in een slagerij. De winkel is heel ruimtelijk, doordat we veel glas gebruiken. Ook hebben we een glazen koelcel waarin we de karkassen tentoonstellen. Zo kunnen de mensen zien hoe we ons vlees voorrijpen. In het midden van de winkel hebben we een open koeling waarin maaltijden liggen. Dit alles zorgt ervoor dat het voor de klanten geen snel winkelbezoekje wordt, maar juist een hele beleving! Uniek is ook dat we het afrekenen loskoppelen van het bedieningsgedeelte in de slagerij. Zo doen wij als slagers waar we echt goed in zijn én zorgen we voor kortere wachttijden in onze winkel."

Markthal
Romano maakte al eerder kennis met De Groene Weg. "Een paar jaar geleden stuitte ik op een vacature van De Groene Weg en stapte ik over op biologisch. Als winkelmanager ging ik aan de slag bij de stand van De Groene Weg in de Markthal in Rotterdam. Een supermooie tijd en niet toevallig dat ik de stap maakte naar biologisch. Een evenwicht tussen mens, dier en natuur is voor mij absoluut een doel om naar te streven. Als je met biologische producten werkt, moet elke stap aan vastgelegde normen voldoen. En dat zorgt ook nog eens voor kwalitatief erg goed vlees. Dat is natuurlijk waar een slager het liefst mee werkt."

Klik hier om verder te lezen.

Voor meer informatie: www.degroeneweg.nl/slagerij/slagerij-den-haag

Bron: De Groene Weg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven