Nieuw assortiment biologische groenbemesters

Dit jaar heeft Agrifirm drie mengsels voorgemengd. Er is één nieuw mengsel samengesteld en de bestaande mengsels zijn geoptimaliseerd in hun verhoudingen.

Nieuw: Eyecatch BIO
De nieuwe Eyecatch BIO bestaat uit 31% boekweit, 31% facelia, 1% zonnebloem en 37% haver. "Dit mengsel bloeit uitbundig en is sterk in het vangen van stikstof. Het is met name geschikt na teelten die veel stikstof achterlaten", aldus Agrifirm. "Het bevat geen cruciferen en is daarom veilig in bouwplannen met veel koolachtigen. Ook zijn er geen vlinderbloemigen. De boekweit stimuleert natuurlijke vijanden. Het mengsel kan tot relatief laat gezaaid worden, al wordt de kans op bloei van zonnebloem bij zaai na de derde week augustus klein."
 
Compleet Bio 2.0
De geoptimaliseerde Compleet Bio 2.0 bevat 35% haver, 22% wikke, 6% bladrammenas en 35% facelia. "Dit mengsel zorgt voor slim stikstofgebruik; het voorkomt verliezen en fixeert tevens stikstof. Dit mengsel is het meest geschikt voor niet te rijke of zeer arme omstandigheden. Het mengsel is geschikt voor alle typen beworteling. De toevoeging van bladrammenas en haver zal de beschikbare stikstof vastleggen waarna wikke het overneemt en stikstof zal binden. Het mengsel stimuleert bestuivers door uitbundige bloei facelia."

Snelle Start Bio 2.0
Ook de Snelle Start Bio 2.0 werd geoptimaliseerd. Dit mengsel bestaat uit 35% haver, 48% alexandrijnse klaver en 17% facelia. Het hoofddoel van dit mengsel is stikstoffixatie, de motor van de biologische landbouw. Dit mengsel is geschikt na teelten die weinig stikstof achterlaten. "Alexandrijnse klaver is een vlinderbloemige met een relatief snelle beginontwikkeling. Facelia zorgt voor een overvloed aan nectar en pollen en geeft een snelle grondbedekking. Het mengsel zorgt voor snelle mineralisatie in voorjaar door gemiddeld lage C:N verhouding."

Bekijk deze leaflet voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.