Indrukwekkende groei thuisbezorging biologische voeding VAE

Door de coronapandemie heeft de Verenigde Arabische Emiraten een kritische blik op haar voedselzekerheid geworpen en lokale telers gevraagd om creatieve oplossingen te vinden voor de enorme groei in de vraag naar lokale verse voeding. Daarnaast melden telers een exponentiële groei in het aantal thuisbezorgingen van hun producten. 

De vruchten plukken
Een lokale teler, Rashed Al Ketbi, zei tijdens een interview met Gulf News in april dit jaar: "Het virus heeft enorm veel druk gelegd op de wereldwijde voedselketens, en ook op landen als de VAE, die enorm afhankelijk zijn van de voedselimport. Het land hoopt nu dat lokale telers het tekort kunnen aanvullen." Al Ketbi, die nu letterlijk en figuurlijk de vruchten plukt van de toename in de vraag naar lokale producten, vertelt dat hij onlangs opties voor thuisbezorging heeft geïntroduceerd, terwijl hij ook groothandelaren en supermarkten blijft bevoorraden. "We hebben er voor gezorgd dat we voldoende arbeidskrachten hebben om te garanderen dat we onze producten kunnen blijven bezorgen.

De aanvankelijke sluiting van restaurants tijdens de lockdown hielp ook biologische bedrijven om te profiteren van een groter aantal bestellingen voor thuisbezorging. De lokale boerderij Greenheart Organic, die vanuit Sharjah werkt met een verkoop- en distributiecentrum in Dubai, meldde een vergelijkbare toename van het aantal thuisbestellingen voor biologische producten in de nasleep van de pandemie. In een interview met de lokale media zei Elene Kinane, de oprichter van Greenheart Organic, zei, “Het aantal bestellingen dat wordt thuisbezorgd zijn verdrievoudigd. Ook vond er een verschuiving plaats: Terwijl hotels en restaurants sloten, werden de producten die eerst aan hen werden verkocht, gebruikt voor thuisbezorging aan consumenten." Het bedrijf doet momenteel tussen de 100 en 110 leveringen per dag. 

Gezonde voeding, gezond thuis
“Absoluut. Mensen zijn bewuster en verantwoordelijker geworden in de huidige context", zegt Farzana Mohamed, operationeel directeur van de in Dubai gevestigde biologische supermarkt Organic & Real.com, in een gesprek met GN Focus. “Ze zijn op zoek naar voedsel dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd, zonder giftige chemicaliën, GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) en andere onnatuurlijke toevoegingen, omdat er veel bewijs is dat erop wijst dat onze gezondheid, of ziekte, gerelateerd is aan welk voedsel we in ons lichaam stoppen. 

Bij Organic & Real hebben we dit aan den lijve ondervonden met een enorme piek in de vraag naar niet alleen biologisch, maar ook veganistisch en plantaardig voedsel. En ik ben blij te kunnen zeggen dat het ons gelukt is om bijna in één nacht tijd aan de behoefte te voldoen, en bijna vier keer zoveel leveringen als voorheen te bezorgen aan onze klanten. Dit alles doen we met behoud van de hoogste normen van sanitaire voorzieningen en hygiëne binnen onze activiteiten, zelfs in het licht van de huidige uitdagende omstandigheden, zoals vertragingen in de verzending, tekorten in het aanbod, afspraken over werken op afstand, beperking van verplaatsingen, enzovoort.

Davina Shah, Managing Director van de belangrijkste leverancier van gezondheids- en biologische voeding in de VAE, en van distributeursmerk The Goods Collective, onthult dat ze een vergelijkbare stijging van de vraag heeft waargenomen binnen haar klantenbestand. "We hebben meer vragen over onze biologische producten van klanten ontvangen via onze online shop (nadat het coronavirus was verspreid). "Als bedrijf betekende dit dat we ervoor moesten zorgen dat we genoeg voorraad hadden, zelfs als dit betekende dat we hogere vrachtprijzen moesten betalen," zegt Sjah. De toename van de vraag heeft ook voor nieuwe zakelijke klanten gezorgd die biologische producten in de schappen willen hebben staan bij The Goods Collective, voegt ze eraan toe.

Groei in thuisbezorging ketogene voedingsmiddelen
De overduidelijke noodzaak om een gezond en voedzaam dieet te handhaven tijdens het coronatijdperk heeft geleid tot een stijging van de vraag naar voedingsmiddelen die gericht zijn op specifieke diëten, zoals keto. In een gesprek met GN Focus, vertelt Dr Khadija Al Ameri, de eigenaar van Ingfit, de eerste en enige winkel die volledig op ketogene voedingsmiddelen is gericht: "Er is nu zeker meer belangstelling voor gezonde voeding in de thuisleveringssector tijdens de coronacrisis. Dit is specifiek gekoppeld aan onze USP, we zijn begonnen als de eerste one-stop keto shop van de VAE, en we hebben ons ontwikkeld tot een bredere gezondheidswinkel die sterk gelooft in de kracht van voedsel om de gezondheid te beïnvloeden.
"We hebben vooral meer interesse in keto en koolhydraatarme diëten waargenomen, omdat mensen zich hebben gerealiseerd dat er een sterk verband bestaat tussen diabetes en de metabole gezondheid en hoe voeding mensen kan helpen om tegen corona te vechten. Bijna 40% van de sterfgevallen ten gevolge van corona hadden diabetes, en de rol van keto in het omkeren van een groot deel van de ziekte wordt steeds bekender."  

Bron: Gulf News (Sankar Sri Pillai)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven