"Zuurtegraad van maximaal 0,4%, milde prijs"

Nieuwe premium extra vierge olijfolie binnen 4 weken uitverkocht

Tholen - Amanprana introduceerde recent zijn premium extra vierge olijfolie. Deze introductie is een succes gebleken, vertelt Bart Maes, directeur van Noble House. "Onze premium extra vierge olijfolie was binnen 4 weken volledig uitverkocht. Een groot succes dus. Met zijn zuurtegraad van maximaal 0,4% is dit een topproduct voor een milde prijs. Wellicht speelt de consumentenprijs van 5,95 euro mee."

Amanprana is dan ook druk met het creëren van nieuwe voorraad. "De nieuwe lading olijfolie komt de eerste week van augustus binnen. De herkomst is Spanje, Andalusië. Er zijn reeds 4.000 stuks in bestelling, dus reserveren is een verstandige optie."

Vooral de maximale zuurtegraad van 0,4% is opvallend te noemen, meent Bart. "De limiet voor extra vierge is een zuurtegraad van 0.8%. Zelfs onze goedkoopste extra vierge olijfolie heeft dus een zuurtegraad van maximaal 0,4%."

Volgens Bart zijn de 'looks' van de fles bij het aanschaffen van olijfolie ook een belangrijk punt. "Veel mensen zijn zeer te spreken over het uiterlijk van deze olijfolie, in deze prijsklasse zie je vooral kante flessen." Er is bewust gekozen voor een glazen verpakking. "Dit is niet alleen beter voor het milieu, ook voor de smaak en je gezondheid. Glas is honderd procent natuurlijk en het is een niet-doorlaatbare materie, waardoor de kans nihil is dat er van buitenaf iets in je voeding terecht komt. De donkere glazen fles beschermt de olie ook tegen licht. En voor het etiket zijn we gegaan voor bioplastic als materiaal. Dit wordt gemaakt door melkzuurbacteriën. Het etiket is met ecologische en composteerbare lijm op de fles bevestigd."

Voor meer informatie: info@amanprana.eu en www.amanprana.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.