Verpakking van gerecycled plastic voor biologische worst

De nieuwe biologische productlijn van het pluimveeworstmerk Gutfried van de Zur Mühlen Gruppe krijgt een duurzame verpakking. Het materiaal is gemaakt uit chemisch gerecycled plastic. Het is een resultaat van een samenwerking met BASF, SABIC en SÜDPACK.

Ongeveer tweederde van de grondstoffen van de Gutfried-worstverpakking is afkomstig van plastic afval. Dit gerecyclede kunststof is terug gewonnen middels het chemisch recyclen van plastic. Het betreft een recyclingproces onder hoge temperaturen waarbij gemengd plastic wordt omgezet in pyrolyse-olie. Net als fossiele grondstoffen wordt deze olie vervolgens aan het begin van de chemische productieketen gebruikt, waardoor conventionele ruwe olie wordt bespaard. De gerecyclede inhoud wordt via een massabalansmethode toegewezen aan de chemische eindproducten. De producten hebben dus dezelfde hoge kwaliteit en prestaties als nieuwe producten.

Meerdere lagen
De onderfolie en bovenfolie van de verpakking bestaan ​​elk uit meerdere lagen van verschillende polymeren en worden geproduceerd door de filmproducent Südpack. BASF levert het benodigde polyamide, SABIC levert het polyethyleen. Beide componenten zijn gebaseerd op grondstoffen die chemisch zijn gerecycled uit gemengd plastic afval wat voorheen niet mogelijk was.

Opnieuw recyclen
"SABIC zette meer dan een jaar geleden al een grote stap voorwaarts met de chemisch gerecyclede producten uit haar Trucircle-portfolio", zegt Mark Vester van SABIC. Christoph Gahn, verantwoordelijk voor de polyamideactiviteiten van BASF in Europa, voegt hieraan toe: "Plastic producten gemaakt van chemisch gerecycled materiaal kunnen na gebruik opnieuw worden gerecycled zonder de kwaliteit aan te tasten."

Bron: Verpakkingsmanagement


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven