Nieuw innovatiefonds voor biodiversiteitsherstel

Het 'Samen voor Biodiversiteit' Innovatiefonds stimuleert samenwerkingen tussen burgers en andere grondgebruikers zoals boeren, terreinbeherende organisaties en (lokale) overheden om de biodiversiteit te versterken. Heb jij een aansprekend projectidee dat structureel de biodiversiteit in Nederland versterkt? Doe dan mee en dien een aanvraag in. De maximale bijdrage per project is €25.000.

Financiële impuls voor biodiversiteitsherstel
In 2020 en 2021 reserveert het Deltaplan Biodiversiteitsherstel  €200.000 per jaar voor het Innovatiefonds. Dit wordt gefinancierd uit een eenmalige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De maximale bijdrage per project is €25.000. Aanvragen voor een bedrag lager dan €25.000,- euro komen ook in aanmerking. Afhankelijk van de kwaliteit van de ingediende aanvragen worden meerdere toekenningrondes uitgezet per jaar. De deadline voor het inzenden van jouw projectvoorstel is 31 juli 2020. Bekijk hier de deelnamecriteria en het deelnameformulier. 

Nationale Postcode Loterij
Het 'Samen voor Biodiversiteit' Innovatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds wordt in eerste instantie gefinancierd met geld vanuit de eenmalige bijdrage die het Deltaplan Biodiversiteitsherstel van de Nationale Postcode Loterij heeft ontvangen.

Bron: Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven