Principe di Puglia, Italië

Piekvraag voor biologische courgettes en komkommers

"Na het broccoliseizoen maken we plaats voor de meer zomerse producten uit de strikt biologische tuinbouw. We zijn net begonnen met courgette en komkommers, we hopen op een goed seizoen", zegt Giuseppe Maffia, verkoopmanager van Principe di Puglia, een bedrijf in de provincie Foggia met meer dan 500 hectare aan biologische producten en 30 bijdragende leden.

"De oogst van de courgette is deze week begonnen. Dit jaar hebben we aan de ene kant minder volume door het bizarre klimaat en de temperaturen onder het seizoensgemiddelde, maar aan de andere kant kunnen we bogen op een uitstekende kwaliteit, evenals op een goede maat. We hebben veel orders uit Noord-Europese landen en de eerste zendingen hebben probleemloos hun bestemming bereikt. Voor dit soort producten beleveren wij naast de buitenlandse grootschalige detailhandel, die 70% van de omzet van het bedrijf uitmaakt, ook enkele algemene Italiaanse markten."

"Voor wat betreft de komkommers zijn we pas zeer recent begonnen met oogsten. De eerste bestellingen zijn al binnen en de prijzen zijn interessant: we hebben het over een Apulisch en biologisch product. Onze catalogus is omvangrijk: over enkele weken beginnen we ook met aardappelen, tuinbonen, spinazie, aubergines en tomaten."

"Inmiddels weten we dat de consumptie van biologische producten toeneemt, en als we de periode tussen maart en mei 2019 vergelijken met 2020, kunnen we een stijging van 30% op onze bestellingen bevestigen. In feite is de stijgende vraag ook tijdens de Europese lockdown-periode doorgegaan. Conventioneel, als productcategorie, lijkt op verschillende punten af te wijken van biologisch. De consument besteedt steeds meer aandacht aan de kwaliteit en de veiligheid van levensmiddelen. Het coronavirus heeft dus een trend geconsolideerd die volgens mij niet meer zal afnemen", besluit Giuseppe.

Voor meer informatie:

Giuseppe Maffia
Principe di Puglia Soc. Coop. Agr.
Via La Menola, 15
71047 - Stornara (FG)
Italië
+39 0885/434072 - 388/3520921
commerciale@principedipuglia.it
www.principedipuglia.it


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.