"Mooi om de wijnboeren in hun eigen omgeving aan het werk te zien"

Biowijnclub bestaat 10 jaar

Tholen - Op dinsdag 16 juni bestond Biowijnclub exact 10 jaar. De proeverij die gepland stond voor 14 juni kon in verband met de coronacrisis helaas niet doorgaan. In plaats daarvan wordt het jubileum de hele maand juni gevierd met weekaanbiedingen. Hiermee wil Eveline Scheren de wijnen uit eigen import extra voor het voetlicht brengen. In dit artikel blikt Eveline terug op de afgelopen jaren.

Toen ze begon was bio-wijn nog niet zo ingeburgerd als nu, meent ze. "Biologische wijn was verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, en verder niet. Overtuigd van de kwaliteit riep ik een wijnabonnement en een webwinkel in het leven, om zo een breder publiek aan te spreken. Het was behoorlijk opboksen tegen het negatieve imago dat biologische wijn had. Ik wist van te voren niet dat dit zo'n hardnekkig iets was. Door veel te laten proeven op streekmarkten en wijnbeurzen lukte het om consumenten 1 voor 1 te overtuigen dat biologische wijn echt lekker kan zijn. Gelukkig is biologische wijn nu veel breder verkrijgbaar, is er veel aandacht voor in de media en heeft het een veel positiever imago. Ook in de horeca vindt biologische wijn steeds meer aftrek. Het is iets waar je je als restaurant positief mee kunt onderscheiden."

Veel meer bio-wijn(boeren)
In 10 jaar tijd zijn er ook veel biologische wijnboeren bijgekomen. "Er zijn behoorlijk wat wijnboeren omgeschakeld naar biologische wijnbouw. Het betreft inmiddels 10% van het totale wijnbouwareaal in Europa. Op wijnbeurs Millésime Bio zag ik elk jaar het aantal wijnboeren dat wijn liet proeven sterk toenemen. Er is inmiddels dus ook veel meer biologische wijn beschikbaar. En ik verwacht dat dit in de toekomst alleen maar meer zal worden."

Eveline bij haar mobiele wijnbar

Bezoeken en evenementen
Voor Eveline is één van de leukste aspecten aan haar werk het bezoeken van wijnboeren. "Ik spreek ze uiteraard op wijnbeurzen, maar het is mooi om ze in hun eigen omgeving aan het werk te zien en nader kennis met ze te maken en hun wijngaarden en wijnkelder te zien." Andere hoogtepunten zijn voor Eveline de evenementen waar ze staat met haar mobiele wijnbar De Vrolijke Druif. "Mensen zijn er meestal in een positieve stemming, en hen bedienen met lekkere biologische wijn en over de wijnen vertellen is een feest." Over de vraag of er ook minder positieve aspecten aan het werk zitten, moet ze goed nadenken, maar hierop volgt een duidelijk antwoord: "Wat ik 10 jaar geleden heb onderschat is hoe zwaar het werk fysiek is. Ik sjouw behoorlijk wat dozen elke dag. Naar de sportschool hoef ik niet meer."

Coronaproof proeven
Hoe slaat Biowijnclub zich door de huidige crisis heen? "Hier komen we redelijk doorheen. De leveringen aan de horeca hebben tweeënhalve maand stilgelegen, dus het is erg fijn dat de horeca nu weer open is. Daarentegen draaide de webwinkel extra goed, wat de omzetderving richting horeca deels heeft gecompenseerd." Eveline mist vooral de wijnproeverijen die ze normaliter verzorgt. "Praten over wijn is iets dat ik erg graag doe en dat kwam abrupt tot stilstand in maart. De eerste coronaproof proeverij is gelukkig alweer geweest."

Voor meer informatie:

Eveline Scheren
Biowijnclub
H. Roland Holstraat 48
3511 MV Utrecht
06 14582551
info@biowijnclub.nl  
www.biowijnclub.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.