Themadiner op 3 juli

"Steeds meer mensen hebben belangstelling voor de herkomst van ons voedsel"

Met elke hap die we eten bepalen we hoe ons landschap eruitziet. En ook hoe we ons als mens voelen en ontwikkelen. Voedsel is daarmee de meest innige verbinding die we aangaan met de buitenwereld. Voor iedereen die, zeker in deze tijd, geïnteresseerd is in de achtergrond van landbouw en voeding is dit letterlijk een verrukkelijke manier om onder het genot van puur en (h)eerlijk eten nieuwe kennis op te doen.

Stichting Demeter en Antropia hebben de handen ineengeslagen om deze culinaire ontdekkingsreis te realiseren. “Onze eerste ervaring, met een vorig jaar georganiseerd pompoendiner, leert ons dat het ook een geweldige manier is om over dit thema met anderen in gesprek te komen. Het is dus ook voor alleengangers een absolute aanrader,”  aldus Bert van Ruitenbeek, directeur van stichting Demeter.

Eric van Veluwen, directeur en chef van Antropia is enthousiast over deze themadiners; “we merken dat steeds meer mensen belangstelling hebben naar de herkomst van ons voedsel, en zeker de doelgroep die ook interesse heeft in biologische/dynamische voeding. Tijdens deze avond serveren we een 4 gangen menu met lokaal geteelde biodynamische groentes. Ik denk daarbij aan een créme van bloemkool met geroosterde hazelnoten, gefermenteerde meiraap
met hangop en artisjok met jonge knolselderij, etc.

Petra Essink, auteur van het boek Barstensvol Leven, “lardeert” tussen de gangen door over de bijzondere relatie tussen voeding en onze weerstand, bijvoorbeeld met de vraag: Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van
voeding? En wat doet vitale voeding met je gezondheid? Met wetenschappelijke kennis en inspiratie over deze thema’s smaakt het 4 gangen menu nog beter.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 3 juli, vanaf 17.30 uur
Locatie: Cultuur- en congrescentrum Antropia
Hoofdstraat 8 Driebergen-Rijssenburg
Prijs: € 55 inclusief welkomstdrankje en koffie/thee na dessert (Studenten en 65+ € 45,-)

Voor meer informatie: www.antropia.nl/themadiner


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven