Graskwaliteit gangbaar en biologisch gaan gelijk op

Sinds dit jaar meet De Heus met Kijk op Gras niet alleen de graskwaliteit op vijf reguliere melkveebedrijven, maar worden er ook monsters genomen bij twee biologische bedrijven. Inmiddels blijkt de graskwaliteit van de twee biologische bedrijven de afgelopen twee maanden nagenoeg vergelijkbaar met die van de gangbare bedrijven.

"Het bijzondere voorjaar, met een hoofdrol voor de droogte, zorgt ervoor dat je bij de weidesnedes voor eiwit, suiker en vem amper verschillen ziet."  Zo constateert Theo van der Weiden, coördinator Kijk Op Gras bij De Heus Voeders in Versgrasupdate van Veeteelt.

"Normaal gesproken zou je door de gift van kunstmest hogere eiwitwaarden bij de gangbare bedrijven verwachten. Maar die echte grasgroeiexplosie en dat hogere eiwit hebben we niet gezien. Door het gebrek aan vocht zijn meststoffen niet opgenomen en de mineralisatie is maar moeizaam op gang gekomen.’ Je ziet het ook aan de kleur van het gras volgens Van der Weiden. ‘Het gras oogt geel, je mist momenteel die frisse, iets donkere grasgroene kleur." 

Lees verder bij Veeteelt.

Voor meer informatie: www.de-heus.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven