Nieuw lokaal Luxemburgs bio-bier

Brasserie Nationale du Luxembourg heeft een nieuw biologisch product op de markt gebracht: Bofferding Bio. Na zich te hebben gewaagd aan de markt van het mineraalwater, komt de Nationale Brouwerij met een biologisch biertje.

Volgens marketingmanager Fabien Cesarini heeft de brouwerij de trend voor biologische producten bij de consument opgepikt en daarop gereageerd.

De lancering van het lokale bio-bier Bofferding Bio werd versterkt door het succes van de eerder gelanceerde Funck-Bricher bio, de investeringen die werden gedaan om de ecologische voetafdruk van de productie te verminderen en de overeenkomsten met de IBLA om de teelt van biologische brouwgerst in Luxemburg te promoten.

De drie essentiële producten voor de productie van bier - water, gerst en gist - komen uit Luxemburg. Alleen de hop komt uit de grotere regio omdat er geen biologische hop is in het Groothertogdom, legt algemeen directeur Frédéric de Radigues uit.

Het bier is licht, met een lichte smaak van hop en hints van graan. De Bofferding Bio, met een kleine 5% alcohol, bevindt zich onder de Funck-Bricher (5,4%). Op dit moment benadrukt de Radigues dat er geen plannen zijn voor een alcoholvrij biertje.

Voor meer informatie: www.bofferding.lu

Bron: RTL Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven