Johan Vanhaeren, BioVibe:

"Nog steeds veel vraag naar biologische groenten en fruit"

Tholen – “We hebben een drukke periode achter de rug”, vertelt Johan Vanhaeren van BioVibe. “Tijdens het begin van de coronacrisis hebben we zo’n 50% meer biologische groenten en fruit verkocht dan normaal. Inmiddels in de vraag wel wat genormaliseerd, maar is nog steeds hoger dan gemiddeld. In de laatste maanden hebben we veel prei, ajuinen en appelen verkocht. In maart zaten we nog met de handen in ons haar, omdat de frigo’s nog vol lagen met prei. In amper twee maanden tijd is zowat alles verkocht.”

Op het moment zit BioVibe volop in de aanvoer van de nieuwe groenten waaronder prei, spinazie, venkel en groene selder uit de serre. “Ook de nieuwe bloemkolen en broccoli komen er binnenkort aan, maar die hebben best wat last gehad van de droogte. De regen van de afgelopen dagen heeft de vollegrondsgroenten goed gedaan. Er is momenteel ook veel aanbod van slasoorten, enkel de vraag loopt wat achter. We hopen dat de vraag weer wat aantrekt als het weer wat beter wordt. Naast groenten verwachten we binnenkort de eerste nieuwe biologische aardappelen weer in ons assortiment”, aldus Johan. “

“Door de verhoogde vraag naar biologische AGF liggen de prijzen net iets boven het gemiddelde. De producten zijn niet overdreven duur, maar liggen op een mooi niveau. Door de coronacrisis kunnen mensen niet meer buiten de deur eten en moeten ze zelf koken. Dit heeft wel geleid tot een stijging van de groenten- en fruitconsumptie. Ik ben benieuwd of deze verhoogde consumptie ook na de crisis aan zal houden”, besluit Johan.

Voor meer informatie:
Johan Vanhaeren
BioVibe
Kempenarestraat 44A
2860 – Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 70 0092
info@biovibe.be      
www.biovibe.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.