Thuiswerkers kiezen meer en meer voor duurzaam

Thuiswerken is sinds de coronacrisis meer regel dan uitzondering. Dat brengt onder andere met zich mee dat mensen zich meer en meer realiseren dat duurzaamheid belangrijk is. Hoe dat zit lees je hier.

Zzp'ers waren al niet anders gewend met een thuiskantoor, maar deze coronaperiode heeft meer mensen flink aan huis gebonden. Een groot aantal mensen heeft er gehoor aan gegeven.

Het heeft er tevens voor gezorgd dat veel mensen hun eigen omgeving beter leerden kennen door regelmatig een wandeling te maken. De behoefte om regelmatig buiten in de natuur te zijn, was nog nooit zo groot.

Vooral dat laatste heeft ons bewuster gemaakt van het belang van die natuur en dat we er heel zuinig op moeten zijn. Duurzaamheid heeft voor velen een nog grotere betekenis gekregen.

Duurzame kantoorartikelen voor de thuiswerker
Het is belangrijk deze bewustwording vast te houden en op meerdere vlakken voor duurzame producten te kiezen. Denk aan producten op je thuiswerkplek zoals notitieblokken die uit bamboe bestaan, een etui of muismat van kurk, pennen en andere schrijfwaar van duurzaam materiaal. Je doet niet alleen goed aan het ecosysteem, maar het staat nog prachtig ook.

Wie grotendeels thuiswerkt, zou ook eens zijn licht op moeten steken als het gaat om duurzame bidons, koffiebekers, ecomokken en waterflessen. En natuurlijk kies je voor een tas die bestaat uit materialen die het milieu geen schade toebrengen. Denk aan exemplaren van jute of biologische katoen.

Duurzaam relatiegeschenk
Bij Green Premium kan iedereen terecht voor functionele producten die duurzaam zijn. Er is naast duurzame producten voor het interieur en op kantoor nog veel meer mogelijk. Behalve spullen gemaakt van de eerdergenoemde materialen, kun je ook denken aan fairtrade producten, producten van FSC en van gerecycled materiaal.

Wie volledig voor duurzaam gaat, kiest als ondernemer voor een cradle to cradle productieproces. Alle grondstoffen worden ingezet, zonder dat er maar iets op de afvalberg terecht te komt.

Is dat voor u als ondernemer nog een stap te ver, dan is het op z'n minst een mooi gebaar om klanten te voorzien van duurzame relatiegeschenken. Na de zomer is het de tijd om een keuze te maken voor een bijvoorbeeld een eindejaarsgeschenk, maar het kan natuurlijk ook het hele jaar door. Als welkomstcadeau aan een nieuwe klant of als geschenk aan een relatie die veel voor uw bedrijf betekent.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.