VS en Taiwan ondertekenen bio-equivalentieakkoord

Het American Institute in Taiwan en het Taipei Economic and Cultural Representative Office in de VS hebben een nieuw bio-equivalentieakkoord ondertekend, dat op 30 mei 2020 in werking treedt en het mogelijk maakt dat bio-producten die in de Verenigde Staten of Taiwan zijn gecertificeerd, op beide markten als biologisch worden verkocht.

De regeling heeft betrekking op producten die zijn gecertificeerd volgens de bio-regelgeving van het Amerikaanse ministerie van Landbouw of de bio-regelgeving van Taiwan die worden geteeld of geproduceerd in de Verenigde Staten of Taiwan; of die hun uiteindelijke bewerking of verpakking hebben in de Verenigde Staten of Taiwan.

Staatssecretaris Greg Ibach: "Dit equivalentieakkoord stroomlijnt de handel in gecertificeerde bio-producten met Taiwan, een belangrijke internationale partner in de biologische marktsector. Deze regeling beschermt en verbetert de toegang voor Amerikaanse bio-telers, veehouders en bedrijven tot de vijfde grootste Amerikaanse exportmarkt voor USDA-gecertificeerde bio-producten."

Deze regeling maakt een einde aan de noodzaak voor biologische ondernemers om een aparte biologische certificering te verkrijgen volgens de normen van de VS en Taiwan, waardoor een verdubbeling van de vergoedingen, inspecties en papierwerk wordt voorkomen.

Gelijkwaardigheid maakt de weg vrij voor de uitbreiding van de bestaande handel in verse groenten en fruit en bewerkte levensmiddelen en biedt nieuwe mogelijkheden voor de toegang tot de markt voor biologisch vlees en andere producten. De regeling maakt het ook mogelijk voor Amerikaanse bio-voedingsbewerkers om Taiwanese gecertificeerde bio-grondstoffen in te kopen, waardoor het aanbod van bio-producten voor de consument toeneemt.

Taiwan is de vijfde grootste exportmarkt voor Amerikaanse biologische producten, met een omzet van bijna € 81 mln in 2019, en zal naar verwachting met bijna 50% groeien in de komende vijf jaar, op basis van analyses van de Organic Trade Association en de USDA. De uitbreiding van de AIT/TECRO-handelsregeling biedt de Amerikaanse bio-telers en bewerkers verdere toegang tot deze belangrijke markt.

De VS onderhoudt momenteel bio-equivalentieakkoorden met Canada, de Europese Unie, Japan, Korea en Zwitserland.

Voor meer informatie:
USDA
+1 202 720 8998
PA@usda.gov
www.ams.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.