Areaal biologische bloembollen met 13% gestegen

Het areaal biologisch geteelde bloembollen is dit jaar met 13% gestegen en bedraagt nu 55 hectare. De vereniging van biologische bollentelers, BIOBOL, hield deze week de jaarvergadering en de leden blijken optimistisch over de beschikbaarheid van hun bollen voor het komend afleverseizoen. Bovendien blijkt dat de klanttevredenheid groot is en dat de vaste en nieuwe klanten al flinke orders plaatsen. Ook zijn er nieuwe webwinkels gekomen die biologische bollen aanbieden.

De akties om gemeentes en andere overheden te motiveren om biologische bollen in parken en wegbermen te planten beginnen succes op te leveren. Tegelijkertijd vinden de leden dat er meer mogelijkheden benut zouden moeten worden om op openbaar terrein bollen te planten die zijn geteeld zonder gebruik te maken van chemische middelen en kunstmest. Het planten van biologische bollen is voor gemeentes dé kans om serieus bezig zijn met het verbeteren van de leefomgeving van bijen en vlinders.

Voor meer informatie:
BIOBOL
06-51075887
info@biobol.nl  
www.biobol.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.