Vion heropent de productielocatie in Groenlo

Vion Food Group heropent vandaag de productielocatie in Groenlo na goedkeuring van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Vion introduceert een nalevingsprotocol voor de gehele organisatie met extra maatregelen gebaseerd op het protocol dat gisteren inging in Boxtel. Het protocol ziet toe op de bescherming van medewerkers, zodat alle medewerkers zonder gezondheidsklachten kunnen blijven werken. Vion heeft dit nalevingsprotocol op alle productielocaties geïntroduceerd. De GGD monitort de gemaakte afspraken.

De voornaamste maatregelen:

 • Vion voert een dagelijkse grootschalige reiniging en desinfectie uit, gericht op het reduceren van de kans op aanwezigheid van het COVID-19 virus. Hierbij zal dagelijks, naast deze gebruikelijke reiniging en desinfectie van de werkruimte, ook desinfectie van de gehele ruimte door een desinfecterende luchtbehandeling plaatsvinden. Vion heeft afgesproken steeds nieuwe inzichten te delen met de GGD.
 • Vion voert een dagelijkse gezondheidscontrole in, goedgekeurd door de GGD, waarin een toetsing op gezondheid en welzijn van alle medewerkers is opgenomen bij binnenkomst van het bedrijf. Deze voert Vion dagelijks uit voor alle medewerkers en bezoekers, evenals voor controleurs die in het bedrijf werkzaam zijn. Vion verzorgt verschillende taalversies en tolken.
 • Hierbij heeft Vion bijzondere aandacht voor gezondheid en welzijn bij arbeidsmigranten. Vion heeft hiervoor al extra maatregelen genomen in het kader van corona op het gebied van woonsituatie en het personenvervoer en breidt deze verder uit.
 • In lijn met het testbeleid van de GGD voert Vion de gezondheidscontrole per direct uit om bij het constateren van eventuele klachten bij medewerkers, bezoekers of controleurs, hen de toegang tot het bedrijf te weigeren en door te verwijzen voor het uitvoeren van een test door de GGD. Ook medewerkers die zich ziek hebben gemeld worden in overleg met de bedrijfsarts in contact gebracht met de GGD om te testen. Voor medewerkers geldt vervolgens na bekendmaking van de individuele testuitslag het volgende beleid:
  • Mensen die negatief getest zijn mogen aan het werk, mits zij 24 uur klachtenvrij zijn;
  • Mensen die positief getest zijn en symptomen vertonen, blijven thuis in isolatie totdat zij 24 uur klachtenvrij zijn. Zij mogen pas aan het werk als er minimaal 7 dagen zijn verstreken na de testuitslag;
  • Mensen die positief getest zijn en geen symptomen vertonen blijven 72 uur in thuisisolatie. Als er in deze periode klachten ontstaan; dan volgt beleid uit het vorige punt.
 • Vion werkt structureel samen met de GGD's op medisch-inhoudelijk gebied, op het gebied van onderzoek en surveillance en aangaande proces- en kwaliteitsafspraken.

Op de website van Vion is een overzicht te vinden met alle maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen.

Bron: Vion Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.