Grootste Britse bio-evenement gaat digitaal

De grootste Britse conferentie over biologische tuinbouw, OF&G National Organic Combinable Crops (NOCC), vindt dit jaar virtueel plaats, met een reeks interactieve seminars en online rondleidingen op teeltbedrijven onder leiding van deskundigen op het gebied van voeding en tuinbouw in het VK. Deelname aan de conferentie is gratis en toegankelijk voor iedereen.

De virtuele NOCC wordt gehost door de grootste certificeerder van biologisch land in het VK, OF&G (Organic Farmers & Growers), waarbij de AHDB en Agricology het digitale programma ondersteunen met een reeks webinars die live werd gestreamd op 9 juni, en nog zal worden gestreamd op 7 juli en 14 juli.

Steven Jacobs, business development manager van OF&G, licht toe dat Farming Today's Charlotte Smith tijdens het online evenement, dat gepland staat voor de oorspronkelijke conferentiedatum, 7 juli, een gesprek zal leiden met OF&G biologische tuinbouwer, John Pawsey.

"John zal worden vergezeld door no-till specialist, Clive Bailye, om te praten over hoe zij hun land bewerken en waar hun aanpak werkt en waar het misschien niet zo goed presteert als ze zouden willen.

"Zoals alle goede zakenmensen hebben John en Clive duidelijk gedefinieerde strategieën en ze observeren voortdurend hoe hun activiteiten het bedrijf beïnvloeden, zowel vanuit een financieel als een milieuperspectief. We willen dat ze zich echt verdiepen in het wel en wee van het bedrijf en dat ze onderzoeken welke lessen ze van elkaar kunnen leren."

"In de uitgebreide reeks zullen we het debat over de economie en de tuinbouwkunde uitbreiden. We willen kijken naar wat de bedreigingen zijn en wat de kansen zijn na COVID-19, met Brexit en de klimaatcrisis nog steeds heel erg op ieders maag," voegt Jacobs toe.

In het programma van webinars sluiten V-NOCC-partners Agricology, het AHDB, NIAB en het Organic Research Centre (ORC) zich aan bij de sessies.

Sue Pritchard, directeur van de Food, Farming and Countryside Commission en Vicki Hird van de milieucoalitie, Sustain, sluiten zich aan bij OF&G chief executive, Roger Kerr en de onderzoeksdirecteur van het ORC, Dr Bruce Pearce, om de systeembenadering van voedselproductie te bespreken.

De serie toont ook John Pawsey in zijn rol als voorzitter van het NFU Organic Forum met een virtuele wandeling langs bioboerderijen.

"Telers weten dat ze veerkracht moeten inbouwen in hun bedrijf en nu meer dan ooit," merkt Jacobs op. "Om circulaire economieën op te bouwen en een stabiele voedselvoorziening in het VK veilig te stellen, moeten we de klimaatcrisis onder ogen zien en een hele voedsel- en tuinbouwsysteembenadering serieus nemen."

"Eén van de dingen die uit deze pandemie moet komen, is het bereik en de toegankelijkheid van de gesprekken en conferenties die online worden gezet. V-NOCC biedt een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe biologisch, als een wettelijk gedefinieerd en gecertificeerd heel systeem, veerkracht biedt op het gebied van economie, agronomie en milieu."

Klik hier voor de V-NOCC agenda en voor registratie voor de webinars.

Voor meer informatie:
Naomi Hurst
+44 1568 617668
www.ofgorganic.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.