Wortel populairste biogroente

Duitsland teelt 14.500 ha biologische groenten

In Duitsland verbouwen telers meer biologische groenten. Voor het vijfde jaar op rij hebben ze hun areaal in het open veld uitgebreid, zo meldt de persdienst van Landvolk. Landelijk wordt bijna 14.500 ha aan groenten geteeld volgens biologische criteria. Volgens de gegevens van het onderzoek van het Bundesamt für Statistik (Bureau voor de statistiek van de Bondsrepubliek) staat Nedersaksen met 2.065 ha op de derde plaats, gevolgd door Beieren met 2.488 ha en Noordrijn-Westfalen met 2.178 ha.

Volgens de statistieken is het areaal voor de conventionele groententeelt in Duitsland met 126.950 ha onveranderd gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar, waarbij het aandeel van de biologische tuinbouw 11,4% bedraagt.

Op de jaarbalans van 2019 staat bijna 330.000 ton voor biologische telers en 3,9 miljoen ton voor conventionele telers. Wat de oogstvolumes betreft, nemen de biologische telers slechts 9% van de nationale groentenoogst voor hun rekening. De meest populaire groente blijft de wortel. In 2019 groeide deze groenten op 13.700 ha in de conventionele teelt, tien jaar eerder was dat 10.500 ha. Vorig jaar bedroeg de oogst 790.000 ton. In 2019 verbouwden biologische telers wortelen op 2.380 ha.

Marktwaarnemers geven wortelen een speciale rol in de biologische markt. Er worden nog steeds groeimogelijkheden in het biologische segment gezien in de regionale marketing en in de teelt door een van de erkende biologische tuinbouwverenigingen.

Bron: LPD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.