West Coast Frozen Yoghurt nu bij bijna 100 supermarkten

Tholen - Vorige zomer was het yoghurtijs van West Coast Frozen Yoghurt nog alleen bij strandtenten en restaurants verkrijgbaar, nu ligt het ook in de schappen van bijna 100 supermarkten in het hele land. "Hoewel we al eerder bezig waren om naar retail uit te breiden, is dat door de coronacrisis wel in een stroomversnelling gekomen. Dat is mede dankzij mijn nieuwe compagnon, Olav van der Willik, die een sterk netwerk heeft in de retail.", vertelt Robin Bassie.

De ontwikkelingen zijn snel gegaan. Waar Robin eerder nog meldde dat het ijs, gemaakt van biologische yoghurt van Weerribben, in negen supermarkten werd verkocht, is dat aantal nu opgelopen naar bijna 100. SPAR is momenteel de grootste aanbieder van West Coast Frozen Yoghurt. Daarnaast is het ijs te koop bij vestigingen van Albert Heijn, Boon, Coop, MCD en PLUS.

De boer op
"We gaan actief de boer op. Zo gingen we vorige week nog met een vrieswagen op pad naar bestaande klanten voor naleveringen en samples voor nieuwe supermarkten. We gaan ook langs bij horecazaken. De realiteit is echter dat als ze straks open mogen, ze nog voorraad hebben liggen. We kunnen dus voorlopig niet veel orders van hen verwachten." Daarom blijft West Coast Frozen Yoghurt zich de komende tijd op de retail richten. "Het helpt om er gewoon langs te gaan. Samples overtuigen van de goede smaak en onze bekers hebben een mooi design dat zowel in de horeca als in de retail werkt. Het zijn professioneel bedrukte bekers en deksel voorzien van EAN-code waarmee het product bij de kassa's kan worden gescand; dus geen houtje-touwtje-verpakking voorzien van geprinte etiketten. Onze business case klopt aan alle kanten: Nederlands product, biologisch, heerlijke smaken, uitstekende marge, vernieuwend. Reden te meer om een paar facings te creëren in het vriesschap", aldus Olav.

500 ml verpakkingen
In het diepvriesschap liggen de ijsbekers van West Coast Frozen Yoghurt vaak naast de ijsproducten van de bekende merken. "Hoewel het product veel verschilt - zij hebben meestal roomijs, wij verkopen yoghurtijs – zijn zij onze belangrijkste concurrenten. De zes smaken van West Coast Frozen Yoghurt werden verkocht in verpakkingen van 125 ml, met consumentenadviesprijs van €1,99. Op verzoek van veel supermarkten worden vier smaken: hang loose to be natural, mango mavericks, strawberry surf en beach break berries, sinds deze week ook in verpakkingen van 500 ml verkocht, met een consumentenadviesprijs van € 5,95. Onze 500 ml verpakkingen bevatten ook echt 500 ml, in tegenstelling tot veel andere merken, wiens verpakkingen ± 465 ml of minder bevatten maar er wel bijna even groot uit zien." 

 

Radiospotje
Ondertussen wordt het biologisch yoghurtijs ook druk aan consumenten gepromoot. Tot september wordt het ijs een keer of vier per dag door John Williams aangeprezen op radiozender SublimeFM. "We zien dat het radiospotje effect heeft op onze naamsbekendheid. Er wordt vaker naar onze website gesurft. Welk effect het heeft op de verkoopaantallen is nog moeilijk te meten want het zomerse weer is ook een factor."

Webshop
Naast dat het ijs in een groeiend aantal supermarkten te koop is, hebben de inwoners van Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Zuidplas een primeur. Zij kunnen het ijs zelfs thuisbezorgd krijgen via de net geopende webshop.

Voor meer informatie:
West Coast Frozen Yoghurt
Robin Bassie
M: +31 6 50 68 47 76
robin@westcoastfroyo.com

Olav van der Willik
M: + 31 6 55 88 24 11
olav@westcoastfroyo.com 

www.westcoastfrozenyoghurt.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven