Biologische melkveehouders Reudink:

150 kg meer melk uit ruwvoer

Uit de jaarcijfers van monitoringsprogramma Agroscoop blijkt dat de biologische melkveeklanten van Reudink efficiënter presteren. In 2019 realiseren ze ten opzichte van 2018 een stijging van ruim 150 kg melk per koe bij een nagenoeg gelijkblijvende krachtvoergift en een constant hoog vet- en eiwitgehalte. Zij behalen daarmee een stijging van ruim 55 euro in voersaldo per koe per jaar. Met de betere benutting van eigen ruwvoer leveren ze een positieve bijdrage in de kringlooplandbouw.

Meer melk bij gelijke krachtvoergift
In 2019 produceerden deze melkveebedrijven gemiddeld 7.933 kg melk/koe/jaar (+155 kg ten opzichte van 2018) met 4,32% vet (+0,02%), 3,52% eiwit (+0,04%) met 24,2 kg krachtvoer per 100 kg meetmelk (+ 0,9 kg). Deze stijging in melkgift met lichte stijging van gehalten is met name behaald door de kwaliteit van het ruwvoer te verbeteren. De melkveespecialisten hebben samen met de klanten afgelopen jaren flink ingezet op verbetering van graslandkwaliteit, kuilconservering en ruwvoerkwaliteit. Dat heeft zich uitbetaald in een hogere melkopbrengst per koe en een toename van 17 kg vet + eiwit/koe/jaar. Een betere benutting van eigen ruwvoer is een belangrijk aspect in de kringlooplandbouw. Reudink-klanten laten zien dat ze hier een grote vooruitgang in hebben behaald.

Aandacht voor transitie en opfok
In de bedrijfsbegeleiding is door de melkveespecialisten tevens extra aandacht besteed aan de transitiefase en de kalveropfok. Door focus op het juiste nutriëntenaanbod en een goede aanpak in de transitiefase starten koe en kalf vlot en gezond op. Een soepele transitieperiode is de basis voor een optimale melkproductie, een goede vruchtbaarheid en langere levensduur van de koe. Deze focus heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de technische resultaten op de melkveebedrijven van onze klanten.

Inzicht met Agroscoop
Agroscoop is de monitoringstool van Reudink en ForFarmers om individuele bedrijven te begeleiden op basis van de technische kengetallen. Reudink heeft meer dan tien jaar inzicht in de technische resultaten van klanten. Hiermee is Reudink in staat klanten beter te begeleiden met praktische adviezen in de stal, maar ook met technische en bedrijfseconomische adviezen. Aan de hand van de cijfers worden samen met de klanten duidelijke doelstellingen gesteld en monitoren ze de prestaties van de voeders in de praktijk. 

Voor meer informatie: info@reudink-bio.eu en www.reudink-bio.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.