Johnny Rasmussen, Senmatic over de introductie van de Bio Mixer

"Biologische telers willen micro-organismen toevoegen zonder de EC te veranderen"

Twee telers hadden dezelfde irrigatiebehoefte met een specifieke dosering biomassa, die automatisch gecontroleerd zou worden. Omdat er geen bemestingsmixer op de markt was die micro-organismes en biologische meststoffen aan het irrigatiewater kon toevoegen, namen ze contact op met Senmatic.

De Deense producent is onder andere gespecialiseerd in beheertechnologie voor de tuinbouw. In antwoord op deze behoefte hebben ze nieuwe apparatuur ontwikkeld: de Bio Mixer. Johnny Rasmussen, business development manager bij Senmatic, vertelt over deze mixer en hoe deze telers ondersteunt.

Ontwikkeling van de Bio Mixer
Het product werd begin dit jaar ontwikkeld en wordt nu al een paar maanden getest. "Het is gloednieuw," lacht Johnny. "Al veel mensen hebben hun interesse kenbaar gemaakt en we hebben er al een paar verkocht."

Het product werd ontwikkeld in samenwerking met klanten in Duitsland en Oostenrijk, die naar Senmatic waren toegestapt met de vraag of er een manier was waarop biomassa eenvoudig aan hun irrigatiewater kon worden toegevoegd. Samen vonden ze een oplossing.

"Telers willen micro-organismen of biologische meststoffen toevoegen aan het irrigatiewater zonder het elektrisch geleidingsvermogen te veranderen. Daarom moet de dosering aangepast worden aan de hoeveelheid irrigatiewater en voor elke teelt automatisch beheerd worden via de meststoffenmixer."

De Bio Venturi is een onderdeel dat aan de Bio Mixer wordt toegevoegd. Het is geschikt voor het toevoegen en een exacte dosering van biologische meststoffen, nematoden, H2O², bactimos, nuttige organismen en micro-organismen. De Bio Mixer is geschikt voor alle soorten gewassen in kassen, indoor farms en teelt in open veld. Johnny: "We hebben de kennis van de telers en onze expertise samengevoegd en dat heeft tot de Bio Venturi geleid."

De teler ondersteunen
De Bio Venturi, die aan de AMI Penta Bio Mixer wordt toegevoegd, bespaart de teler vele uren werk. "Wanneer de teler een bepaalde hoeveelheid biomassa wil toevoegen, moet hij dit normaal gesproken met de hand doen. Dat is arbeidsintensief werk. In plaats van handmatig werk kan dit nu door de computer worden geregeld. Die is niet alleen preciezer, maar bespaart ook geld."

"Onze expertise ligt op het gebied van biologische teelt. Deze sector groeit snel en steeds meer mensen gaan biologische producten gebruiken. Dit is een manier om deze telers te ondersteunen."

Voor meer informatie:
Senmatic

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.