Lespakket The Biggest Little Farm voor groen (v)mbo

The Biggest Little Farm is een vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur. En daarom is er daarbij met hulp van de prijsvraag uit het project Greener Future for Young Farmers een lespakket bijgemaakt voor het vmbo.

De film 'the Biggest Little Farm' gaat over de moedige en inspirerende zoektocht van een jong echtpaar, dat in harmonie met de natuur voedsel wil gaan produceren. Hun ideale boerderij bereiken ze met vallen en opstaan. De film kan een leuke manier zijn om leerlingen in het groene (v)mbo mee te nemen in de gedachtegang van duurzame landbouw.

Lesbrieven
Via vier lesbrieven worden John en Molly in hun avontuur gevolgd en gaan leerlingen met vragen en opdrachten aan de slag. Stap voor stap worden leerlingen geïnspireerd en aangezet tot meer natuurinclusief denken en handelen in hun leven.

Het lespakket is ontwikkeld als onderdeel van het EU project Greener Future for Young Farmers en is beschikbaar via Groen Kennisnet. Een school moet zelf toestemming regelen om de film in de klast te bekijken. In de docentenhandleiding staat hierover meer informatie.

Bron: Groen Kennisnet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven