Vleesproductie tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen

Medewerkers Vion Groenlo twee weken thuis in quarantaine

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft na overleg met de GGD het besluit genomen om de 600 medewerkers van de slachterij Vion in Groenlo de komende twee weken in thuisquarantaine te houden. Eerder maakte de GGD bekend dat 45 medewerkers positief testten op corona. Dit besluit heeft tot doel om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vion verleent vanzelfsprekend alle medewerking en houdt intensief contact met alle medewerkers gedurende deze periode totdat zij weer aan de slag mogen gaan. De vleesproductie wordt tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion in Nederland.

De locatie in Gro­en­lo is ge­spe­cia­li­se­erd in de ver­wer­king van de duurzaam­hei­ds­con­cep­ten Good Far­ming Star (met het één ster Be­ter Le­ven keur­merk) en De Gro­ene Weg (bio­lo­gisch). Daarnaast worden er ook re­gu­lie­re var­kens en zeu­gen ges­lacht en uit­ge­be­end. Vion Groen­lo slacht zes da­gen per week Good Far­ming Star var­kens. In totaal wor­den in deze slach­te­rij we­ke­li­jks zo’n 25.000 var­kens geslacht.

Gezondheid als eerste prioriteit
Het besluit van de Veiligheidsregio heeft als doel verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om het bron- en contactonderzoek van de GGD goed te kunnen uitvoeren is overgegaan tot deze ingrijpende maatregel. De 600 medewerkers zullen thuis in quarantaine gaan. Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group: “De gezondheid van onze medewerkers en die van de bewoners in deze regio staan voor ons voorop. Wij zijn natuurlijk verrast. Net als onze medewerkers. We staan in contact met onze medewerkers die thuis in quarantaine zitten de komende twee weken. Dit is niet niks voor onze collega’s. We beseffen dat dit vragen oproept: we hebben als cruciaal bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. We voldoen ook aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio. Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen. Wij werken hierin zoals steeds nauw samen met de verschillende instanties zoals de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW. En natuurlijk met onze medewerkers.”

Bron: Vion Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven