Gerdine Kaptijn (Bionext) gekozen tot raadslid IFOAM EU

Elke twee jaar kiezen de Nederlandse leden van IFOAM EU, de Europese overkoepelende organisatie voor biologische voeding en landbouw, een raadslid als vertegenwoordiging van de Nederlandse biologische sector. Naast een nieuw raadslid wordt er ook een vaste vervanger gekozen. De Raad beoordeelt de strategie van IFOAM en speelt een belangrijke rol bij het opzetten van standpunten en heeft het recht om voorstellen op het gebied van beleid en recht aan het IFOAM bestuur voor te leggen. Als raadslid vertegenwoordig je je eigen land in de Raad.

Gerdine Kaptijn, projectleider kennis en innovatie bij Bionext, zal de Nederlandse biologische sector vertegenwoordigen als raadslid. Marian Blom, projectleider kennis en innovatie bij Bionext, wordt haar vaste vervanger.

Foto: Bionext

Voor Gerdine is dit de eerste keer dat ze zich gaat inzetten voor IFOAM. “Ik houd van werken in een internationale setting. De biologische landbouw is in elk land weer een beetje anders. In Spanje of Oostenrijk spelen bijvoorbeeld heel andere zaken dan in Nederland. Het is interessant dat er een Europese wetgeving is die voor iedereen geldt, maar er in de praktijk verschillend uit ziet. Deze nuanceverschillen vind ik leuk om op te merken in gesprekken met vertegenwoordigers van de diverse lidstaten. Ik heb er zin in om met de biologische regelgeving op Europees niveau aan de slag te gaan en als raadslid onze mooie Nederlandse biologische sector te vertegenwoordigen.”

Voor meer informatie: www.bionext.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven