"Door samen te werken, kunnen we koplopers blijven"

BioNederland bestaat 25 jaar

BioNederland, vereniging van biologische producenten en handel, bestaat 25 jaar. De vereniging heeft vandaag de dag bijna 100 leden, deze leden vertegenwoordigen een omzet in biologische producten van meer dan 2 miljard euro. BioNederland gelooft dat biologisch de norm is voor duurzame, transparante en eerlijke voedselketens voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet.

Nederland speelt een vooraanstaande rol in Europa en daarbuiten wanneer het gaat om de verwerking en handel (im- en export) van biologische producten. De biologische markt groeit jaarlijks, niet zelden met meer dan 10%, en zal in toenemende mate een belangrijk onderdeel worden van de Nederlandse economie. BioNederland informeert en adviseert haar leden over deze groeiende markt zodat de biologische sector de komende decennia nog meer tot bloei komt.

Jan Groen, voorzitter BioNederland: "Biologisch, het nieuwe normaal! Als je vandaag doet wat je gisteren deed, krijg je morgen wat je vandaag kreeg. Dat doen we dus niet bij BioNederland. BioNederland gelooft dat biologisch in 2030 DE norm is. Middels de kernwaarden 'Verbinden, Verdiepen en Verwaarden' zet BioNederland zich vol energie en passie in voor haar leden en de bredere biologische sector. Samenwerken in de meest brede zin van het woord, brengt ons uiteindelijk bij #biologischhetnieuwenormaal De biologische kernwaarden 'Gezondheid, Ecologie, Eerlijkheid en Zorg' zijn de basis voor de activiteiten die BioNederland alsmede de themawerkgroepen ontplooien. Samen maken we het verschil. Ik ben enorm trots om voorzitter te mogen zijn van 'onze' actieve, energieke, vernieuwende vereniging. Samen sterk."

Jurrien Rossien, oud-bestuurslid BioNederland, reageert als volgt:
"Terugkijkend op mijn bestuurslidmaatschap van BioNederland stel ik vast dat volgens mij vele relevante ontwikkelingen van de bio-markt voorbij gekomen zijn. In de afgelopen 13 jaar is de biologische sector bijeen gebleven in een grote maar noodzakelijke verscheidenheid. Zo heeft BioNederland de aangesloten bedrijven een aantal inhoudelijke platforms voor het uitwisselen van informatie ter beschikking gesteld. Ik heb het genoegen gehad om de themawerkgroep Wetgeving & Kwaliteit te mogen trekken. Tegelijkertijd is de samenstelling van het bestuur steeds meer in overeenstemming met de markt voor biologische producten in Nederland gebracht."

"Door samen te werken, kunnen we koplopers blijven", aldus Ruben Bringsken, eigenaar van Baltussen Konservenfabriek en lid van BioNederland. Voor Ruben dient het lidmaatschap één duidelijk doel: "Meer samenwerken binnen de keten. Ik wil de biologische sector steeds krachtiger maken in het grote veld van de voedingsindustrie."

Samen sterk
Door het verbinden, ondersteunen, inspireren en stimuleren van de biologische verwerkers en de handel en door samen te werken met ketenpartners en stakeholders draagt BioNederland bij aan een duurzame, transparante en eerlijke voedselketen voor een gezonde toekomst voor mens, dier, plant en planeet. BioNederland organiseert bedrijfsoverstijgende zaken die voor leden individueel te veel tijd of geld kosten of waarvoor de kennis en kunde niet altijd in huis is. De vereniging behartigt de belangen op sectoraal niveau op de thema’s marketing, communicatie, educatie, onderzoek, relatiebeheer, ketenmanagement, kwaliteitsmanagement en wetgeving.

Jubileumactiviteiten

  1. Nieuwe website
    Eén van de activiteiten van BioNederland tijdens haar 25-jarig jubileum is het lanceren van een nieuwe website. Deze website is zojuist gelanceerd www.bionederland.nl. Naast alle informatie over BioNederland en de vele voordelen van het lidmaatschap, komen er ook diverse leden aan het woord. Zij vertellen geheel op hun eigen inspirerende wijze over hun bedrijf en waarom zij lid zijn van BioNederland. Bezoek de website, schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de lokale biologische foodboxen ter waarde van 75 euro, zo sponsort BioNederland in deze onzekere tijden de lokale ondernemer.
  2. Jubileumfeest
    In verband met de coronacrisis is het jubileumfeest wat dit jaar zou plaatsvinden op een schitterende locatie namelijk landgoed Luchtenburg, te Ulvenhout, verplaatst naar volgend jaar. Deze dag zal in het teken staan van verbinden, inspireren en de biologische sector omarmen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.