Yogi Tea trotse partner van GoodShipping Program

Klimaatneutrale verscheping van ingrediënten voor bio-thee

De biologische ingrediënten van de theemelanges van Yogi Tea komen van over de hele wereld. De theeproducent is zich bewust van de CO2-uitstoot die ontstaat door de verscheping van de ingrediënten. Yogi Tea streeft naar het steeds verder reduceren van de ecologische voetafdruk en is daarom trotse partner van het GoodShipping Program, dat hen de mogelijkheid biedt de ingrediënten 100% klimaatneutraal te verschepen – en dat als eerste bedrijf in Duitsland en zelfs als allereerste theemerk in Europa. Het GoodShipping Program zet zich in voor een revolutie in de scheepvracht: weg van fossiele brandstof en naar biobrandstof. Dit idee heeft Yogi Tea direct overtuigd.Gebruik van geavanceerde biobrandstof
Samen met GoodShipping is op basis van de CO2-voetafdruk van de door Yogi Tea verscheepte ingrediënten vastgesteld hoeveel biobrandstof nodig is om de emissie van het gehele zeevrachtvolume te vermijden. Daarbij wordt conventionele, milieuschadelijke brandstof vervangen door duurzame, geavanceerde biobrandstof die voor 100% uit gecertificeerde grondstoffen bestaat. Deze grondstoffen zijn aangemerkt als 'afval' of 'resten' en dragen niet bij aan de ontbossing van het regenwoud en staan niet in verband met de voedselvoorziening.

Anniek Sluis, Growth Captain GoodShipping, licht toe: "Tot nu toe konden vrachteigenaren de klimaateffecten van het scheepsvervoer alleen elimineren of aanzienlijk verminderen door een energie-efficiënte vrachtvervoerder te kiezen of door hun koolstofvoetafdruk buiten de scheepvaartindustrie te compenseren. Het grote verschil met andere duurzaamheidsinitiatieven is dat het GoodShipping Program daadwerkelijk de scheepsbrandstofmix verandert en daardoor een koolstofreductie binnen de branche realiseert."

Totale reductie van de ecologische voetafdruk
Yogi Tea wil graag het goede voorbeeld geven en investeert met de deelname aan het GoodShipping Program in de duurzaamheid van het bedrijf en die van de scheepvracht in het algemeen om uiteindelijk de impact te realiseren die deze branche zo hard nodig heeft. Vervolgens worden de producten vanuit de fabriek in Italië vervolgens per trein naar de magazijnen voor eindproducten in Duitsland vervoerd, vanwaar ze aan hun reis naar andere Europese landen beginnen.

Bovendien is recentelijk een magazijn in Italië in gebruik genomen om de CO2-voetafdruk voor de logistiek in enkele Zuid-Europese landen te verkleinen.

Voor meer informatie: www.yogitea.com en www.goodshipping.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.