De Halm behaalt IFS Food certificering met 'Higher Level'

"De havermout is in coronatijd niet aan te slepen"

Tholen - "Al onze producten zijn in deze coronatijd harder gaan lopen, maar de vraag naar de biologische havermout is het hardst gestegen. Die is werkelijk niet aan te slepen. Vooral de eerste weken van de crisis was het extreem druk in de winkels en dit merkten we hier ook volop. Ook de weken daarna liep het goed door en het lijkt nu een beetje te stabiliseren." Aan het woord is Rob van den Berg, algemeen directeur bij Meesters van de Halm.

De belangrijkste reden voor de populariteit van de havermout is volgens hem dat de consument in deze tijden nog meer met de gezondheid bezig is. "Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, daarom is fit worden en blijven belangrijker dan ooit."

IFS Food certificering
Ook binnen het bedrijf zijn volop ontwikkelingen te melden. Zo bracht De Halm vanmorgen op LinkedIn naar buiten dat het bedrijf de IFS Food certificering met 'Higher Level' behaald heeft. "Super trots op ons team dat we samen de IFS Food certificering met 'Higher Level' hebben behaald met een score van bijna 99%", aldus Rob op LinkedIn. "Dit certificaat is voor ons heel belangrijk, voor internationaal zakendoen is de IFS Food certificering gewoon heel waardevol, bovenop de FSSC22000-certificering die we al jaren hebben."

Begin 2020 werd het traject voor IFS ingezet. De audit vond in april plaats. "Dat dit naar volle tevredenheid van de auditors was, blijkt uit de score van bijna 99%. Om dit te kunnen behalen hebben we verschillende aspecten binnen het bedrijf naar een hoger niveau moeten tillen, zo hebben we in de hygiëne en bepaalde procedures de boel nog strakker getrokken."

De Halm heeft een lange historie als het om certificeringen gaat. In de jaren 70 en 80 liep het bedrijf zelfs voor de certificeringen uit; er werd al biologisch en duurzaam geproduceerd voordat er zelfs al certificeringsorganen bestonden. Eén van de oprichters van De Halm is zelfs betrokken geweest bij de oprichting van de voorloper van Skal.

De bakkers aan het werk in de eigen bakkerij van De Halm. 

Eigen bakkerij
Al bijna een jaar maakt De Halm inmiddels gebruik van de eigen bakkerij. "Hier zijn we heel blij mee, de bakkerij is echt een aanvulling. Het bakken was de enige stap die we nog niet zelf deden en door hiermee aan de slag te gaan kunnen we ook op de nodige foodmiles besparen. We zijn hiermee nog flexibeler geworden en de cirkel is rond: hierdoor hebben we nu ook de productie en productontwikkeling van onze krokante krokante muesli's, granola's en crunchy's vanaf de oogst tot het verpakken in eigen hand. Deze stap viel mooi samen met de ontwikkeling en introductie van de Qrop-lijn."

Nieuwe producten
Achter de schermen werkt Meesters van de Halm ook volop aan nieuwe producten. Een deel hiervan werd tijdens de BIOFACH in februari al aan het grote publiek voorgesteld. De porridges zullen bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd geïntroduceerd worden. "Hiervoor zijn we met de laatste dingen bezig, dus die komen er aan."

Voor meer informatie:

Rob van den Berg
Meesters van De Halm
De Morgenstond 11b
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
rob@dehalm.nl  
www.meestersvandehalm.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven