Sourcen juist nu waardevolle bezigheid voor inkoper/category manager?

"Investeer in een onderscheidend aanbod voor de tijd na corona"

Tholen - Verschillende partijen met wie Max's Mints in gesprek was over de opname in het assortiment hebben aangegeven nieuwe productintroducties tijdelijk 'on hold' te zetten. Onderneemster Floor van der Steen heeft hier begrip voor, maar is van mening dat het sourcen van nieuwe, duurzame assortimentstoevoegingen juist op dit moment een heel waardevolle bezigheid is als inkoper/category manager. "Ik geloof oprecht dat het loont om je juist nu bezig te houden met het assortiment. Bereid je voor op de tijd na de corona door te investeren in een onderscheidend aanbod", aldus Floor.

Links een stapel met de 6 varianten Max's Mints, rechts Floor. 

Ze geeft aan dat deze crisis de nodige invloed zal hebben op het consumptiepatroon. "Emannuel Faber, topman van Danone, zei bijvoorbeeld in het NRC dat jonge mensen de manier waarop ze eten bevragen. En dat deze crisis die trend zal versnellen. Mensen zullen voedsel niet meer voor lief nemen." Floor is ervan overtuigd dat dit kansen biedt voor duurzaam geproduceerde producten. Een andere interessante ontwikkeling is volgens haar dat retailers volgens onderzoeksbureau Ecovia een flinke toename in de verkoop van bio-producten ervaren. "In het verleden hebben problemen met voeding en gezondheid ook voor een toename in de vraag naar biologische producten gezorgd, en na dergelijke problemen bleef de vraag stabiel."

Geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ meer
Begin februari kreeg Floor van de Chinese blikjesfabrikant te horen dat producties voor hen lastig werden omdat ze te maken hadden met een virus. Op dat moment maakte ze zich alleen maar zorgen of ze de komende maanden de vraag naar Max's Mints wel aan zouden kunnen als er eventuele problemen zouden zijn met de toevoer van verpakkingen. "De coronacrisis leek toen nog een 'ver-van-mijn-bed-show’, maar twee maanden later ziet de wereld er heel anders uit en lopen we tegen andere problemen op dan een eventueel tekort aan blikjes."

Floor doelt hiermee op het feit dat diverse partijen besloten hebben om tijdelijk geen nieuwe producten te introduceren. Hiervan voelt Max's Mints direct de gevolgen. "We gaan de komende tijd met een paar nieuwe afnemers aan de slag, maar niet alle partijen zijn zo welwillend. En dat terwijl er in mijn ogen juist door deze crisis kansen ontstaan. Zo neemt het bewustzijn over duurzaamheid en het belang van korte ketens toe."

Max's Mints is verkrijgbaar in blikjes met 35 gram inhoud (links). De blikjes met schuifdeksel (rechts) hebben een inhoud van 14 gram. 

Max's Mints focust zich met name op de 'specialty en out of home retail'. "Hierin krijgen we de kans om actief uit te leggen wat er zo bijzonder is aan onze producten zonder te verdrinken in het uitgebreide aanbod dat de grote retailers voeren." Floor geeft aan dat het vooralsnog lastig te zeggen is of de vraag naar Max's Mints is toegenomen sinds de start van de coronacrisis. "We werken veel met tussenpartijen, daardoor zitten er duidelijke pieken in de afname van onze producten. De verkoop via Udea loopt in ieder geval supergoed door. In andere kanalen is de verkoop juist teruggelopen. Zo zijn de giftshops in de ziekenhuizen bijvoorbeeld gesloten. Wel is Max's Mints recent gestart met een samenwerking met de Lekker op weg tankstations. Dat is in dit soort tijden een mooie ontwikkeling."

Voor meer informatie:

Floor van der Steen
Max's Mints
06 16179492
Floor@maxsmints.com  
www.maxsmints.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven