Australische trend voor biologische voeding ten tijde van Covid-19

Aangezien Australië over het grootste bio-areaal te wereld beschikt, is het niet verrassend dat 70% van de Australiërs biologische voedingsmiddelen kopen waarmee zij bijdragen aan de biosector in het land, die een waarde van €1,6 mld vertegenwoordigt. 

De helft van de Australiërs geeft aan dat gezondheidsoverwegingen hierbij doorslaggevend zijn omdat bioproducten geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen of GGO's bevatten. De trend voor bio heeft betrekking op talrijke categorieën, variërend van verse groenten en fruit, vlees en gevogelte tot snackproducten en wijnen. 

Bioproducten zijn desondanks goed voor slechts 5% van het totale volume verpakte levensmiddelen en dranken in de retail. Hoewel er veel aandacht is voor bio, vertegenwoordigt dit segment slechts een klein deel van de markt. Het forse prijsverschil ten opzichte van conventionele producten is hier waarschijnlijk de oorzaak van. 

Ook al geeft 75% van de IRI-panelleden aan lokaal geteelde producten boven importproducten te verkiezen en de helft probeert milieuvriendelijke producten te kopen, is slechts 21% van hen bereid om extra te betalen voor biologische voedingsmiddelen. 

Nu er sprake is van een verhoogde prijsgevoeligheid als gevolg van het feit dat veel Australiërs vanwege de Covid-19-pandemie tijdelijk zonder werk zitten, is het interessant om te kijken naar trends, zoals bio, die in meer dan alleen de basisbehoeften voorzien. 

Klik hier om het hele artikel te lezen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven