Jaap Seidell:

"Ons voedselsysteem moet op de schop"

De coronacrisis legt in versnelde mate de problemen in ons voedselsysteem bloot. Producenten zitten met overschotten, terwijl op andere plaatsen juist enorme tekorten ontstaan. Duurzaam, lokaal en gezond voedsel moet veel toegankelijker worden, zegt Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam. 

Het gesleep met voedsel heeft gevolgen voor het milieu, evenals de manier waarop we produceren. “We gebruiken kostbare grondstoffen en landbouwgrond voor de productie van diervoeding. Op die manier kunnen we niet genoeg produceren voor de 10 miljard mensen die in 2050 op aarde leven”, zegt Seidell. Een voedingspatroon met meer lokaal, plantaardig voedsel is duurzamer en ook een stuk gezonder dan de grote hoeveelheden vlees, zuivel en bewerkte producten die we nu eten.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven