24 september 2020

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans disciplinaire benadering grote stappen te maken zijn. Wageningen Academy organiseert een seminar met workshop waarin deze vraag centraal staat: Hoe is de onderlinge afhankelijkheid tussen bedrijven, overheden en consumenten bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor gezonde en duurzame voedselproducten en -diensten. Hoe kunnen deze verdienmodellen succesvoller zijn?

Het seminar vindt plaats op donderdag 24 september 2020 op de Wageningen Campus. De deadline voor registratie is 1 september 2020

Waarom dit seminar bijwonen?
"In dit seminar werken we met een trans disciplinair analysemodel (SUSFANS-model) met Europese consumptiedata, milieudata en economische data. Hierdoor worden kansen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid blootgelegd. Daarnaast krijgt u de gelegenheid om met de andere deelnemers samen een route uit te tekenen naar een toekomstbestendig voedselsysteem.

Voor wie is dit seminar?
Dit seminar is bedoeld voor professionals in het bedrijfsleven en (semi)overheid, die betrokken zijn bij innovatie op waarde richting de consument, in de food industry, food retail, food service & horeca.

Programma en onderwerpen
Tijdens het seminar wordt ingegaan op de noodzaak en mogelijkheden van veranderende consumentenbehoeftes en transitieopgaves in de Agri & Food sector. Naast diverse presentaties bevat het programma ook kennisuitwisseling, co-creatie over een innovatieproject en interactie tussen de experts en de deelnemers in een workshop. De volgende onderwerpen komen aan bod:

De kern van een toekomstbestendig voedselsysteem
Nieuwe verdienmodellen op het gebied van dierenwelzijn, transparantie, specialisatie en korte ketens
Groeiende groene steden, het betrekken van burgers en consumenten in de toekomst van voedsel
Het duurzaamheidsmodel van SUSFANS

De cursusleider van dit seminar is W.J. (Willem) Ruster MSc (Senior Business Development Manager Sustainable Food Systems, Wageningen University & Research (WUR).

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven