Onderzoek naar bijdrage biologische bedrijven bij vermindering stikstofprobleem

De stikstofwerkgroep van Biohuis is nog steeds in gesprek met ambtenaren en politici. Belangrijkste boodschap: Biologische boeren werken extensief. "Dit is verplicht en geborgd in de biologische regelgeving en dit moet erkend worden in het stikstofbeleid", aldus de vereniging van biologische boeren en tuinders.

"Laat biologische bedrijven niet de dupe worden, maar zorg juist voor een doordacht gebiedsgericht beleid rondom kwetsbare natuur, waarin biologische en extensieve bedrijven een belangrijke rol spelen. Kijk daarbij naar de positieve aspecten van de biologische werkwijze die van groot belang zijn voor gezonde natuurgebieden, zoals het niet gebruiken van kunstmest en chemische middelen. Erken en benoem de bijdrage die biologische landbouw kan leveren."

"Een eerste resultaat van deze gesprekken is dat LNV mee gaat betalen aan ons onderzoeksvoorstel om de bijdrage van biologische bedrijven aan het verminderen van het stikstofprobleem te concretiseren. Dat onderzoek gaat op korte termijn van start door de WUR in nauwe samenwerking met Biohuis. Wij verwachten dat dit ons zal helpen om te onderbouwen waarom biologische boeren een andere positie verdienen."

Voor meer informatie: www.biohuis.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven