Caring Farmers zendt kringloopcommercial uit op tv

Vanaf zaterdag 9 mei is er een nieuwe kringloopcommercial te zien op tv van de Caring Farmers. Deze commercial is een aanvulling op de boerenspotjes van Farmers Defence Force, Agractie en LTO die de afgelopen weken op tv voorbijkwamen. Omdat de Caring Farmers een ander voedselsysteem voorstaan dan het huidige, namelijk natuurinclusieve kringlooplandbouw, vinden ze het belangrijk dat ook dát boerengeluid gehoord wordt. De Caring Farmers commercial, gemaakt door 16 van de deelnemers, is meer gericht op biodiversiteit, respect voor dieren en korte ketens. De Caring Farmers doen een duidelijke oproep aan consumenten: “Help ons anders boeren, sluit je aan”.

Crowdfunding
De kringloopcommercial is tot stand gekomen dankzij crowdfunding. Nadat diverse boerenorganisaties op de publieke omroep reclame hadden gemaakt, waarvan sommigen met gratis zendtijd, vroeg de achterban van Caring Farmers via sociale media aan de Caring Farmers organisatie om ook het kringloopgeluid te laten horen. "Binnen een week lag er een script, een datum voor opnames en begon de crowdfunding. Het enthousiasme onder boeren en burgers was groot, en binnen een week voldoende geld binnengehaald om zowel een spot te produceren als zendtijd in te kopen. Een mooie prestatie gezien dat de achterban geen grote internationale bedrijven zoals voerleveranciers, was er toch", aldus de organisatie.

Caring Farmers
De Caring Farmers organisatie telt momenteel 130 boeren die allen de Caring Farmers Code onderschrijven: zij gaan aan de slag met het verbeteren van dierenwelzijn, bodemkwaliteit, biodiversiteit, maken ieder jaar stappen en delen kennis met elkaar. Het einddoel is een landbouw die opereert op zo’n klein mogelijke schaal, binnen de grenzen van de natuur en met respect voor dieren en mensen: dat houdt onder andere in dat chemie en kunstmest worden afgebouwd en dat we minder voedselkilometers maken. Door het afbouwen van de import van veevoer uit het buitenland, gaan we automatisch minder dieren houden, maar laten we wel uiteindelijk alle dieren buiten lopen. Caring Farmers streven naar kortere ketens waar boeren en klanten elkaar steeds beter kennen en boeren een eerlijke prijs ontvangen.

Samen met de Caring Community
Alle boeren kunnen aansluiten: boeren die nu al natuurinclusieve kringlooplandbouw bedrijven én boeren die pas net de eerste stappen in die richting maken. Omdat boeren de omslag niet alleen kunnen maken, worden de caring farmers ondersteund door inmiddels enkele honderden caring consumenten, wetenschappers, NGO’s, ketenpartners en dierenartsen die ieder op hun eigen manier de boeren helpen op hun pad naar kringlooplandbouw. Voor consumenten – de grootste en belangrijkste groep - betekent het aansluiten dat zij steeds vaker kiezen voor plantaardig en voor lokale Nederlandse seizoenproducten. In de commercial doen de Caring Farmers een duidelijke oproep aan iedereen: ’Sluit je aan bij de kringloopbeweging’.

Stikstof, klimaat en biodiversiteit
Een versnelde beweging naar natuurinclusieve kringlooplandbouw is mogelijk en zou een oplossing bieden voor de stikstofcrisis, zou bijdragen aan het vertragen van klimaatverandering en de biodiversiteit verhogen. De Caring Farmers zijn als jonge beweging gesprekspartners van het ministerie van LNV maar wachten beleid niet af. Zo plantten zij afgelopen maart 50.000 bomen voor klimaat en biodiversiteit en komend plantseizoen 500.000 bomen en struiken.  

Voor meer informatie: www.caringfarmers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.