Denemarken: verkoop van bio-producten blijft stijgen

Volgens nieuwe cijfers van Danmarks Statistik zijn biologische producten populairder dan ooit in Denemarken. Uit de cijfers blijkt dat de verkoop van biologische producten is gestegen tot 14,1 miljard kronen in 2019 - een stijging van 9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

"Het is positief om te zien dat het Deense verlangen naar biologische producten blijft groeien", aldus Kirsten Lund Jensen, hoofd financiën van Landbrug & Fødevarer. "Meer boeren en bedrijven schakelen over op biologische productie, maar dat vereist vraag, dus het is geweldig om te zien dat de Denen steeds meer biologische goederen in hun winkelwagentjes stoppen."

De grootste stijgingen waren voor de verkoop van groenten en fruit (een stijging van 13 procent ten opzichte van 2018), bier en wijn (een stijging van 13 procent), haver en meel (een stijging van 10 procent), melkproducten (een stijging van 8 procent) en kip (ook een stijging van 8 procent).

Ook de mogelijkheden voor plantaardige dranken hebben een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Vorig jaar werd er voor 169 miljoen kronen verkocht - bijna het dubbele van vier jaar geleden.

Uit de cijfers blijkt dat 12 procent van alle verkochte voedingsmiddelen en dranken in Denemarken biologisch zijn, wat de positie van Denemarken als wereldleider op het gebied van de omvang van biologische marktaandelen consolideert.

De verkoop van biologische producten in Denemarken is sinds 2003 elk jaar toegenomen. De Deense landbouw- en voedselraad, Landbrug & Fødevarer, verwacht dat de trend zich in 2020 zal voortzetten en schat dat er nog eens een stijging van 10-15 procent zal plaatsvinden.

Bron: CPH Post


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven