Alnatura zet in op hergebruik: notenboters, noten en thee in een statiegeldpot

Alnatura zet in op hergebruik en wil daarmee nog meer verpakkingen besparen: vanaf mei zijn er in alle Alnatura filialen in Duitsland verschillende soorten notenboter, noten en thee in herbruikbare glazen statiegeldpot verkrijgbaar.

Daarmee is Alnatura de eerste retailer met meerdere filialen die deze levensmiddelen in een statiegeldpot aanbiedt. De glazen potten kunnen bij teruggave tot wel vijftig keer opnieuw gebruikt worden. Alnatura verpakkingsdeskundige Isabell Kuhl legt uit: "De hergebruiksystemen voor sap, water, bier, melk en yoghurt hebben zich bewezen. Als we nu meer bio-producten in statiegeldpotten aan gaan bieden, ontstaan er nieuwe kringlopen en het ecologisch zinvolle hergebruiksysteem wordt door de stijgende vraag uitgebreid. Voor ons een innovatieve en belangrijke stap ter reductie van verpakkingsafval.“

De noten en notenboters komen van de start-up Freiburg GmbH, die de grondstoffen afneemt van fairtrade-gecertificeerde bio-coöperaties en deze in haar fabriek in Freiburg verwerkt, roostert en in glazen potten vult. De thee wordt geleverd door KarmaKollektiv UG uit Berlijn: hierbij gaat het eveneens uitsluitend om fairtrade grondstoffen in bio-kwaliteit. Bij beide start-upbedrijven zijn de kringloopeconomie en zero waste belangrijke onderdelen van hun bedrijfsfilosofie. 

Alnatura zal het assortiment aan herbruikbare alternatieven continue uitbreiden. Zo is reeds sinds februari de haverdrink van bio-sapproducent Voelkel in een herbruikbare fles in alle Alnatura filialen verkrijgbaar.

Consequent engagement voor minder verpakkingsafval
De nieuwe herbruikbare glazen potten passen in het rijtje van veelvuldige maatregelen waarmee Alnatura verpakkingsafval reduceert. Zo zijn er bijvoorbeeld sinds bijna een jaar in de Alnatura filialen geen plastic zakjes voor groenten en fruit en geen wegwerpkoffiebekertjes meer. Met deze stap vermijdt de bio-handelaar het jaarlijkse verbruik van 20 ton kunststof evenals 300.000 wegwerpbekertjes uit gecoat papier. Ook alle verpakkingen van de Alnatura producten worden product voor product onder de loep genomen met het oog op bronbesparing en duurzaamheid en worden vervolgens geoptimaliseerd.

Voor meer informatie:
Alnatura

www.alnatura.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven