Bestellingen uit heel Nederland voor Zeeuwse Searoop

Tholen - Dat de Zeeuwse natuur niet alleen moois maar ook veel lekkers te bieden heeft, weten ze bij JB Diesch. De van oorsprong babbelaarproducent (sinds 1892) heeft sinds maart van dit jaar ook biologische limonadesiropen onder de naam Searoop in het assortiment. In veel Zeeuwse natuur- en boerderijwinkels zijn deze Searopen met verrassende ingrediënten als lavendel, duindoorn en zeekraal al te vinden en in de toekomst moet men ook in andere provincies de Searopen kunnen kopen.

Nieuwe naam
De limonadesiropen zijn gemaakt naar recept van Conny Schoenmakers uit Burgh-Haamstede. In haar atelier experimenteert ze met fruit en kruiden die er in Zeeland te vinden zijn. Haar siropen levert ze aan de horeca onder de naam Searoop, waar menig chef-kok deze siroop in een gerecht verwerkt. “Wij kwamen bij haar terecht terecht toen we naast de babbelaars iets zochten om ons assortiment mee uit te breiden", vertelt Margot Verhaagen van JB Diesch. "Voor de babbelaars moeten we het vooral hebben van het toerisme. In deze tijd zie je hoe kwetsbaar dat is. We wilden iets hebben om onze basis te versterken." Margot, die eerder eens op bezoek was geweest bij Conny, stelde voor om de siropen in het assortiment op te nemen. "Conny levert nog steeds aan de horeca, wij richten ons op de consumentenmarkt. Daarvoor hebben we een nieuwe naam en een nieuw label ontwikkeld."

Vier smaken
Niet alleen werd er een nieuwe naam bedacht, er kwamen ook nieuwe smaken. Met Nick Sinke van Biosfeer uit Groede werd gekeken welke botanische kruiden er geschikt zijn en hoe deze gecombineerd konden worden. Biosfeer bevat naast een biologische kruidenkwekerij ook faciliteiten waar de Searopen gemaakt kunnen worden. "We beginnen nu met vier smaken. Als het goed loopt, en zo ziet het er nu wel uit, kunnen we het aanbod verder uitbreiden bijvoorbeeld met Limited Editons."

De eerste smaak is Zwarte bes, Lavendel, Roos, op de tweede foto Rabarber, Zeevenkel, Zeekraal, dan Duindoorn, Meidoorn, Salie en tot slot Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm.

"We hebben genoeg ideeën over nieuwe versies, met bijvoorbeeld vlierbloesem, magnolia of munt. We hebben al veel dingen geproefd, maar besloten te beginnen met deze vier smaken."

Verdund met bruiswater als een klassieke limonade is de Searoop natuurlijk te combineren, maar er zijn nog meer manieren. "Je kunt het water ook vervangen voor prosecco of witte wijn. Daarnaast zetten we in op mocktails, een alcoholvrij alternatief."

Versgeperst appelsap
De Searoop is wat duurder in vergelijking met een gemiddelde limonadesiroop die in de supermarkt te vinden is. Het is dan ook wel een heel ander product. "Andere siropen zijn gemaakt met aroma's, wij gebruiken versgeperst appelsap. Dit geeft naast een veel betere smaak ook vitamine C. Daarnaast bevatten onze Searopen minder suiker."

Verkooppunten
In Zeeland is Searoop bij nagenoeg alle biowinkels en veel boerderijwinkels te koop. Via groothandels wordt geprobeerd om het ook in andere provincies in de schappen te krijgen. Daarnaast kan iedereen een bestelling plaatsen in de webshop. "Toen er een artikel over de siroop in een Zeeuwse krant over werd genomen door andere kranten, kwamen er ook bestellingen uit heel Nederland."

Voor meer informatie
JB Diesch
Margot Verhaagen
+31 (0) 118 552710
info@jbdiesch.nl
www.jbdiesch.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.