Wafelbakkerij Dimabel verankert samenwerking met Biscuiterie Thijs

Biscuiterie Thijs, de bekende Herentalse wafelfabrikant, neemt een participatie van 30% in de Ieperse collega Dimabel. De twee bedrijven werkten al intensief samen na een zware brand bij Dimabel. Die samenwerking wordt nu verankerd. Voor de Herentalse industriële bakker komt er zo expertise in het segment gezond en bio bij. Het Ieperse bedrijf geniet dan weer van het internationale netwerk en de zakelijke know-how bij Biscuiterie Thijs.

“Goed nieuws in rare tijden”, zegt CEO Didier Clarisse van Dimabel trots. “De samenwerking tussen onze bedrijven is zeer organisch gegroeid. Het begon na de zware brand bij Dimabel in september vorig jaar. Toen heeft Biscuiterie Thijs ons de kans geboden om een stuk van onze productie bij hen verder te zetten. Tijdens die samenwerking ontdekten we hoe groot onze complementariteit was. Biscuiterie Thijs blinkt uit in het kwalitatief produceren van grote volumes. Dimabel is dan weer een topper en toonaangevend in het ‘health-segment’, met goed verkopende suikervrije, suikerarme, Free From, light - en biowafels. De twee bedrijven hebben ook een familiale achtergrond. Het vertrouwen dat tussen ons groeide, kent nu een orgelpunt in deze structurele samenwerking.”

Nieuwe locatie Ieper
Oprichter en zaakvoerder Didier Clarisse van Dimabel is opgetogen over de samenwerking. “We kunnen ons nu honderd procent focussen op de inrichting van onze nieuwe productieruimte van 3000 m² op de Industriezone, Jaagpad 8, in Ieper. Daar hopen we na de zomer klaar te zijn om ons volledige assortiment van suikervrije, suikerarme, biowafels en wafels met speciale recepturen terug thuis te brengen in West-Vlaanderen. Sinds de brand van vorig jaar produceerden we in Herentals en Weelde. Het zal goed zijn voor onze verdere ontwikkeling van ons bedrijf dat we de productie en de R&D van onze specifieke nicheproducten weer in een eigen omgeving kunnen laten lopen. We kunnen er ook meer flexibiliteit bieden voor de productie van deze unieke producten.”

Eigenheid bewaren
Beide bedrijven beklemtonen dat de structurele samenwerking uitstekend nieuws is voor klanten en medewerkers. Door de uitwisseling van expertise kunnen beide bedrijven sterker groeien. Beide bedrijven behouden ook hun eigen DNA, knowhow en werkcultuur. Dat is belangrijk: Dimabel draait een omzet van ongeveer 2,5 miljoen euro, Thijs bijna 100 miljoen. Dat vraagt natuurlijk om een verschillende aanpak.

Klanten
Didier Clarisse wijst er op dat in deze operatie de meerwaarde voor de klanten centraal staat. “Omdat we zo complementair zijn, worden onze mogelijkheden groter om onze klanten een service te kunnen geven voor al hun specifieke vragen. Biscuiterie Thijs heeft alle oplossingen voor productie in grote volumes, wij zijn de oplossing voor maatwerk, de zeer specifieke recepturen en kleinere gepersonaliseerde volumes. Dankzij onze samenwerking zullen we veel meer klanten een nog betere oplossing op alle vragen kunnen bieden. Op die manier kunnen we elkaars groei in de markt versterken.”

Concreet
De samenwerking wordt geconcretiseerd in een belang van 30% van de Dimabel aandelen voor Biscuiterie Thijs. De dagelijkse operaties blijven beide bedrijven apart aansturen. Didier Clarisse , samen met Alex Leupe, die reeds meer dan 20 j. verantwoordelijk is bij wafelbakkerij Dimabel voor Marketing & Business Development,  leidt in Ieper alles autonoom in goede banen, in Herentals zit Peter Janssen aan het stuur. Dat betekent dat ook voor de medewerkers in beide bedrijven niets verandert voor de dagelijkse operaties.

Voor meer informatie:
www.dimabel.be
www.biscuiteriethijs.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.