Geraldine van den Heuvel, Brauer Food:

"Klanten vroegen om deze biologische fonds"

Tholen - Bij Brauer Food in Beesd zijn sinds een aantal jaar drie biologische fonds van het Duitse merk Jürgen Langbein verkrijgbaar. De in Kaltenkirchen (Sleeswijk-Holstein) gevestigde producent van nationale en internationale delicatessen bestaat al sinds 1965. Toen het bedrijf in 1998 over werd genomen door de familie Richter volgde ook meteen de bio-certificering. Het assortiment bestaat inmiddels uit 210 producten, waarvan een deel dus biologisch is. "Deze introductie was vraag gestuurd. We hebben de biologische fonds aan ons aanbod toegevoegd nadat klanten hierom vroegen", vertelt Geraldine van den Heuvel namens het in Beesd gevestigde Brauer Food. 

Brauer Food biedt deze drie fonds aan: 

  • Bio gevogelte fond -  deze fond dient als basis voor het bereiden van heerlijke sauzen en kippensoep, maar ook voor stoofschotels en ragouts. 
  • Bio rundvlees fond - voor deze traditionele fond wordt het biologische rundvlees aangebraden en met biologische groenten gekookt. Ideaal als basis voor soepen, jus en ragouts. 
  • Bio vis fond - Voor de productie van deze aromatische fond wordt de biologische zalm schoongemaakt en traditioneel gekookt. Deze fond kan dienen als basis voor vissoepen en sauzen. 

Brauer Food heeft momenteel slechts twee biologische productranges in haar aanbod. Naast de biologische fonds van Jürgen Langbein zijn dit de theeën van Het Theezaakje (daarover verscheen eerder dit artikel in Biojournaal). "Er is nu één plank in onze showroom gevuld met bio-producten. Ik zie deze certificering zeker als een pluspunt, maar er zijn ook merken bij in ons aanbod die net zo duurzaam bezig zijn. Het belangrijkste voor ons is dat we de producent goed willen kennen en daarmee ook het verhaal achter de producten", aldus Geraldine.

Wil Brauer Food in de toekomst het bio-aanbod uitbreiden? Geraldine: "In de zoektocht naar nieuwe producten kijk ik altijd wel naar de certificering. Voorop staat voor ons dat het verhaal achter het product moet kloppen. Daarvoor is een bio-certificering niet perse een must." 

Voor meer informatie:

Geraldine van den Heuvel
Brauer Food
Parkweg 11A
4153 XK Beesd
0345 681907
geraldine@brauerfood.nl     
www.brauerfood.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven