Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgoedkeuken Utrecht heropent vandaag met nieuwe opzet

Landgoedkeuken Utrecht heropent vrijdag 1 mei met groot assortiment biologische producten en take-away. Vanwege de strenge Covid-19 maatregelen en de stilte in de binnenstad, is de Landgoedkeuken op de Korte Jansstraat 5 sinds 18 maart gesloten. Maar per 1 mei gaan de deuren weer open, met een nieuwe opzet.

Landgoedwinkel
De Landgoedkeuken was altijd al deels Landgoedwinkel, maar grotendeels lunchroom. Alles was er biologisch en grotendeels van het landgoed afkomstig.

Nu is de gehele Landgoedkeuken ingericht als winkel met take-away. Het assortiment landgoedproducten bestaat uit kaas, jams, chutneys, honing en curd, Lakenveldervlees, koekjes en granola’s. Dit is uitgebreid met een breed scala aan biologische producten, variërend van biologische pasta’s, olijfolie, balsamico‘s en pastasauzen, tot koffie, thee en chocolade. Dagelijks worden er ook huisgemaakte appeltaarten, quiches en desembroden Van Menno gebakken. Het brocante Engelse servies van de Landgoedkeuken en leuke keukenspullen zijn nu ook verkrijgbaar.

Take-away
De Landgoedkeuken biedt take-away koffie, thee, sappen, broodjes, tosti’s, salades, hartige- en appeltaart. Alles vers bereid en natuurlijk biologisch.

De indeling van de winkel is helemaal volgens de voorschriften, met een looproute, zodat klanten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Na 20 mei zal worden bezien of het weer mogelijk is om ter plekke weer gezellig te ontbijten, koffie te drinken of te lunchen.

Steun het landgoed
Met hun aankopen steunen klanten het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, een 900 hectare groot familielandgoed in de Betuwe. Op het landgoed zijn vijf locaties voor feesten en vergaderingen en een pannenkoekenhuis gevestigd, die nu allemaal dicht zijn. Dat betekent dat er veel personeel thuis zit, de inkomsten sterk zijn teruggelopen, terwijl de kosten hoog zijn, ondanks de tegemoetkoming van de overheid. Het landgoed kan alle steun daarom heel goed gebruiken in deze tijd.

Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl 

Publicatiedatum: