Yumeko publiceert Impact Report

“We kennen onze productieketens tot aan de bron”

In 2019 heeft Yumeko voor haar producten meer dan 27.400 kilo biologisch katoen gebruikt. "Hierdoor hebben we meer dan 27.400 kilo aan gif bespaard en meer dan 274 miljoen liter water is daardoor onvervuild gebleven", aldus de producent van onder meer bed- en badlinnen in een impact rapport dat onlangs werd gepubliceerd.

Alle katoen dat Yumeko gebruikt is van biologische herkomst en gecertificeerd door het strengen GOTS-keurmerk. Biologisch katoen is slechts 1 procent van de wereldwijde katoenproductie, een percentage dat, als het aan Yumeko ligt, snel omhoog moet. "Aan de indicator van ons huidig economisch systeem, het BNP, ontbreken twee cruciale elementen; namelijk ons milieu (environment) en zorg, voor elkaar (caring). De kosten en winsten van deze elementen zijn factoren die moeilijk meetbaar zijn, maar cruciale onderdelen van een gezonde samenleving. Bij Yumeko zijn die twee elementen juist een belangrijke leidraad; onze visie op een nieuwe economische orde", aldus oprichter en CEO Rob van den Dool.

"Al onze producten zijn gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen, door verantwoorde producenten en ketens. We zijn heel trots dat we transparantie hebben van onze ketens, waarbij we ethiek hoog in het vaandel hebben staan. Ieder item heeft een verhaal; en heeft een positieve impact op de samenleving waar het gemaakt wordt. We kennen onze productieketens tot aan de bron. Door een focus op het milieu, en zorg voor elkaar, kunnen we producten maken waarmee u daadwerkelijk slapend de wereld kunt veranderen."

Het Impact Report van 2019 is hier in te zien.

Voor meer informatie: www.yumeko.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven