Virtueel op bezoek bij Campina-boeren

Van donderdag 30 april tot en met 10 mei brengt Campina de boerderij bij je thuis tijdens de Campina Thuisboerderijdagen. Elk jaar openen Campina-boeren hun erf voor bezoekers. Dit jaar doen zij dat ook, maar dan virtueel. En zelfs Dafne Schippers en Epke Zonderland - Nederlandse top-atleten en ambassadeurs van Campina - zijn er online bij. Tijdens de Campina Thuisboerderijdagen geven boeren een virtuele rondleiding op hun boerderij via korte filmpjes: een kijkje in de stal bij de koeien, een bezoek van de melkwagen, vogels spotten in het weiland - er komt van alles aan bod. Bij elk onderwerp horen leuke opdrachten en spelletjes om thuis te doen. Een vrolijk uitje vanuit huis, voor het hele gezin. 
 
Van gras tot glas
Boer Jan uit Benschop en boer Paul uit Son en Breugel nemen bezoekers mee voor een kijkje op de boerderij. Boer Jan boert op basis van het 'On the way to Planet Proof' keurmerk, met extra aandacht voor koe, natuur en klimaat. De boerderij van boer Paul is biologisch. Bezoekers kunnen zelf kiezen bij welke boer ze op pad willen. Via een bovenaanzicht van de boerderij leggen bezoekers de route van de melk door de boerderij af: van gras tot glas. Na elk filmpje volgt een aantal opdrachten en spelletjes, van koeienvlekken tekenen en vogelhuisjes knutselen tot meedoen aan een melkwegrace met Epke Zonderland of Dafne Schippers. Aan het einde van het evenement krijgen deelnemers een leuk aandenken: een foto van zichzelf als 'Superboer'!
 
Samen de natuur bewonderen
Naast de rondleiding van de boeren laat boswachter Ruben van Natuurmonumenten aan de kijkers zien wat er nog meer voor dieren, planten en bloemen op de boerderij te vinden zijn. Campina en Natuurmonumenten hebben de handen ineengeslagen om samen de Nederlandse  natuur op en om de boerderij te versterken. Zo creëren boer en boswachter gezamenlijk meer ruimte voor weidevogels, kwetsbare planten en dieren.
 
Wil je meedoen? Bezoek hier de Campina Thuisboerderijdagen. Je kunt direct meedoen en zelf bepalen hoe lang je op de boerderij blijft.

Voor meer informatie: www.thuisboerderijdagen.campina.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven